A képek méretének optimalizálása

Egy lassan betöltődő oldal a felhasználói élményt nagy mértékben rontja. Ön hajlandó várni több másodpercet egy ilyen oldal megtekintéséhez, vagy inkább tovább megy egy másik weblapra? 

Kreatív website: képek webre optimalizálása, betöltési sebességEzen kívül van egy másik negatív hatása is!

A Google a honlapok besorolásánál figyelembe veszi az oldal betöltési sebességét, vagyis ha nincsenek a képeink webre optimalizálva, akkor az bizony hatással lesz a keresőoptimalizálásunkra is.

A mai fényképezőgépek sok megapixeles képeket készítenek, amelyek túl nagyok az asztali PC-k monitorain, főleg a mobil eszközökön való megjelenítéshez. Az ilyen képfájlok több megabájtosak is lehetnek. Egy-egy ilyen kép letöltése több másodpercbe, mobilneten keresztül akár tíz másodpercnél (!) hosszabb időbe is telhet, ami egy reszponzív-, vagy mobil weboldal használatát nagyon kényelmetlenné teszi.

Erre milyen megoldást nyújt a Kreatív website?

Egy új fejlesztésünknek köszönhetően, a Kreatív website rendszer képes arra, hogy a feltöltött, de szükségtelenül nagy képeket automatikusan lekicsinyítse.

Mivel a túl nagy képet a böngészők úgyis lekicsinyítenék a megjelenítéshez, ez a művelet látható minőségromlást nem fog jelenteni. Viszont a mobil- és reszponzív oldalaink betöltődését jelentősen meggyorsítja, mivel némelyik fájl mérete akár a tizedére csökken így.

A Kreatív website rendszerét használva nincs szükségünk arra, hogy a képeink méretét egyesével állítgassuk az optimális betöltési sebesség elérése érdekében.