2018-ra a netezők 80%-a mobil eszközről böngész

A reszponzív weblapok jövője.

A Zenith csoport a 2016-os év végén egy internet-használati szokásokat vizsgáló kutatást publikált. Eszerint egyre nő azok száma, akik mobiltelefont használnak a hétköznapokban.

2016 októberében először előzték meg a mobil eszközök a számítógépeket, ami az internetre való csatlakozást illeti.

2018-ra a netezők 80 százaléka mobil eszközről böngész

A Zenith kutatásából kiderül, hogy hirtelen nőtt meg azok száma, akik a hagyományos asztali gépek helyett a mobil eszközöket részesítik előnyben. Becslések szerint 2018-ra az emberek 80%-a teszi majd le voksát a tabletek és okostelefonok mellett. Érdekesség, hogy ez a százalék 2012-ben még csak 40%, 2016-ban pedig már 68% volt.

A Zenith által közzétett Mobile Advertising Forecast 60 ország internetezési szokásait vizsgálta. Az eredmények szerint az internetfogyasztás Nyugat-Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában a legnagyobb mértékű.

Az okostelefonok megjelenésével hirtelen nőtt meg a reszponzív honlapok és mobil weblapok népszerűsége, hiszen nem várhatjuk el, hogy a hordozható eszközök is ugyanúgy jelenítsék meg az oldalakat, mint a laptopok, esetleg asztali gépek. Amit viszont igenis, elvárhatunk, az az élvezetes böngészés. Éppen ezért szakembereknek olyan weblapokat kellett létrehozniuk, melyek megadták a felhasználónak a szórakoztató böngészés élményét.

A mobil eszközök berobbanásával ajtók tárultak ki. A vizsgált 60 országban 2012-ben az emberek 23%-a rendelkezett okostelefonnal, 4%-a pedig tablettel. Az utóbbi 4 évben az okostelefonok száma a 2012-es érték 2,4-szeresére nőtt, becslések szerint pedig 2018-ra a százalékos érték eléri a 63%-ot.

A tablet már nem számít annyira alap eszköznek, mint az okostelefon. A vizsgált 60 ország lakosságának 15%-a rendelkezik táblagéppel és a becslések szerint ez az érték 2018-ra 17%-ra nő.

Ezen adatokból is tisztán látszik, hogy a reszponzív weblapoké a jövő.

 

Amennyiben Ön még nem rendelkezik ilyennel, forduljon hozzánk bizalommal!