A mobilbarát weboldalak rangsorolása

Tudta, hogy a Google „Mobilbarát” címkével jelöli meg a mobiltelefonokra optimalizált tartalmakat és a teszt alatt lévő algoritmusa már rangsorolási előnyt fog adni a mobilbarát weboldalaknak?

A Google a hivatalos webmester blogján jelentette be nemrégiben, hogy a mobilbarát weboldal rangsorolási szempont lesz. A tesztelés vélhetően előnyhöz juttatja a mobilbarát weboldalakat a nem optimalizált oldalakkal szemben.

A találati listában már most is látható a Mobilbarát címke, ezzel megkülönböztetve a felhasználók számára is az oldalakat, és a mobil-eszközökön való böngészésüket nagymértékben segítve.

Az Ön weboldala mobilbarát? Segítünk Önnek is! Kreatív websiteÖn melyik weboldalt nézné meg szívesen az okostelefonján?

Amelyik ugyanazt a felhasználói élményt nyújtja Önnek, mintha asztali számítógép előtt ülne, vagy amelyik olyan apró betűsen jelenik meg, hogy azonnal elhagyja azt?

Önnek is fontos, hogy:

  • olyan legyen az oldal szövege, ami nagyítás nélkül is kényelmesen olvasható mobilon?
  • a tartalom a képernyő méretéhez igazodjon, hogy ne kelljen vízszintesen görgetnie és nagyítania a képernyőt?
  • ne találkozzon olyan megoldással, amit a készüléke operációs rendszere képtelen kezelni (pl. Flash)?
  • az oldal linkjeit könnyedén tudja koppintással használni?

Ezek a Google számára is rendkívül fontosak.

Aki ad az online megjelenésére, az nagyon komolyan veszi, hogy oldalát felkészítse ezekre a változásokra.

Az online fogyasztás folyamatosan változik, és potenciális ügyfeleket veszíthet el csupán azzal, ha weboldala nem megfelelően jelenik meg a mobileszközökön.

Ne hagyja, hogy a látogatók elkerüljék az oldalát, hiszen biztos lehet benne, hogy a mobiltelefonról érkező megkeresések száma rohamosan nő.

Keressen fel minket, ha weboldala nem megfelelően jelenik meg az okostelefonok kis kijelzőjén, lesz tökéletes megoldásunk az Ön számára is!