Vigyázzon! Előnyben részesülnek a mobilbarát weboldalak!

Rendkívül fontos bejelentést tett a Google a központi blogján, miszerint 2015. április 21-től a mobileszközökön indított keresések esetében előnyhöz jutnak a mobilbarát weboldalak. Az Ön weboldala készen áll erre a változásra?

A Google közleménye szerint április 21-től globálisan lép életbe az új keresési algoritmus, így hazánkban is. Az új rangsorolásnak jelentős hatásai lesznek a mobileszközök találati listáira, ugyanis előnyt élveznek majd az okostelefonokon és táblagépeken megfelelően megjelenő oldalak, vagyis a mobilbarát weboldalak (mobil weboldalak és reszponzív weboldalak).

Amennyiben az Ön weboldala még nem felel meg a mobilbarát kritériumoknak, úgy mindenképpen érdemes minél előbb lépnie. Ellenkező esetben piacvesztéssel kell számolnia.

Ez a változás a felhasználói élmény növelésén alapul, hiszen a Google keresőóriás számára nagyon fontos, hogy a felhasználók könnyen találjanak releváns információkat úgy, hogy azok az eszközükön megfelelően optimalizált formában jelennek meg.

Egy mobilbarát weboldal optimalizálva van a kis kijelzőkön való megjelenésre, egyszerű navigációt biztosít, szövege nagyítás nélkül is tökéletesen olvasható. Tartalma a gyors és azonnali információszerzéshez igazodik. És természetesen az okostelefonokon futó valamennyi operációs rendszeren (Android, iOS, Symbian, Windows) tökéletesen működik.

Ez a változás pozitív is lehet az Ön számára, ha kihasználja ezt a lehetőséget időben és gyorsan lép, ugyanis a hazai honlapok jelentős részének még nincs mobilra optimalizált változata.

Ne hagyja, hogy az oldala hátrébb kerüljön a találati listákban, ugyanis értékes látogatókat fog veszíteni!

Keressen fel minket, ha weboldala nem megfelelően jelenik meg az okostelefonok kis kijelzőjén, lesz tökéletes megoldásunk az Ön számára is!

Mobilbarát weboldal készítése: Kreatív website