2 gyakori hiba a webdesign színek kiválasztásakor

Minden vállalat, vállalkozó arra törekszik, hogy minél több fogyasztóra tegyen szert. Ezt különféle marketing eszközökkel érhetik el. A weblap is ilyen eszköz a cégek számára. A jó honlap bizalmat kelt, és alkalmas arra, hogy a potenciális fogyasztók könnyedén és gyorsan hozzáférjenek mindazon információkhoz, melyek miatt meglátogatták az adott internetcímet.

Ami az oldal betűtípusát illeti, érdemes olyat választani, mely könnyen olvasható. Ugyanúgy, ahogy a nem megfelelő betűtípus zavarhatja a böngészőt, úgy bizonyos színek is. Lássunk csak, mely kombinációkat kell mellőznünk!

 

2 gyakori hiba a webdesign színek kiválasztásakor

1. Túl élénk vagy túl semleges színek

Mind tudjuk, hogy ha csak semleges színeket használunk az oldalunkon, az nem lesz figyelemfelkeltő. Ez az oka annak, hogy gyakran átesünk a ló túloldalára és azt hisszük, két élénk színnel már magunkkal ragadhatjuk az oldalunk látogatóit. Ne felejtsük el, hogy a siker az egyszerűségben és a kiegyensúlyozottságban rejlik. Mindig válassza az arany középutat!

Óvatosan kell bánni a színtelítettséggel, a szín ne legyen se túlságosan, se alig telített!

Hadd osszunk meg egy praktikus trükköt ahhoz, hogy ellenőrizni tudjuk, nem estünk-e túlzásba! Ehhez a színeket szürkeárnyalatosra kell alakítani. Ha a szöveg a szürke háttérrel jól olvasható, akkor jó munkát végeztünk, ha az olvasás nehézkes, akkor még van mit csiszolnunk.

 

2.  Neon színek használata

Bár talán a neonfények kezdenek kimenni a divatból, a neon színek annál nagyobb népszerűségnek örvendenek manapság. Ezekkel azonban nagyon kell vigyázni, ha őket weboldalakon alkalmaznánk.

A fő problémát az jelenti, hogy számos reklám ezeket a színeket használja a figyelem felkeltése érdekében, így azt hisszük, nekünk is ezeket kell alkalmaznunk honlapunkon, azonban nem téveszthetjük szem elől, hogy a szem számára ezek nagyon zavaróak.

Képzeljen csak el egy neon színű szöveget fekete vagy fehér háttérrel: gyakorlatilag olvashatatlan, arról nem is beszélve, hogy a szemre nézve is ártalmas az efféle szöveg olvasása!