3 érv a reszponzív weblap mellett

A mobilbarát weboldal a XXI. században kötelező.

A rohanó világnak, a technológiának alkalmazkodnia kell életvitelünkhöz. Manapság szinte mindenkinek van okostelefonja, ez pedig azt jelenti, hogy be sem kapcsoljuk a számítógépet, laptopot, ha nem muszáj. Ha az utcán sétálva éppen arra kíváncsi, hogy merre van a legközelebbi étterem, csak bepötyögi a böngészőbe a kulcsszavakat és máris megvan az információ.

Az internetnek mindezen változásokhoz alkalmazkodnia kell. A reszponzív weblapok megkönnyítik, kényelmesebbé teszik a mobil eszközök felhasználóinak böngészését. A XXI. században a készülékekhez alkalmazkodó weblapok kötelezőek minden olyan vállalat számára, mely sikerre szomjazik. De van egyáltalán olyan cég, amelynek nem érdeke a siker?

Ha eddig még nem sikerült meggyőznünk, a következő három érv segíthet. Ezért legyen az Ön oldala is reszponzív:

 

49. hét (2016)

1. A Google is ezt ajánlja.

A Google, mely 67%-os keresőpiaci részesedést tudhat magáénak megerősítette, hogy manapság elengedhetetlen, hogy a vállalatok mobilbarát weblapokkal rendelkezzenek. Ennek oka, hogy a lapok attól függetlenül, hogy milyen készülékről látogatják őket, mindig megfelelően böngészhetőek.

 

2. Egy weblap, többféle eszköz.

A reszponzív weblapok hatalmas előnye, hogy teljesen mindegy, milyen készülékről böngésszük az adott weboldalt, a felhasználói élményben szinte nincs különbség.

Példákkal mindig könnyebb megérteni egy-egy dolgot. Képzelje csak el, hogy ebédszünetében okostelefonján rákeres egy termékre. Amikor hazaér, úgy dönt, folytatja a böngészést, méghozzá ugyanazon a lapon, de laptopjáról. Ha az oldal reszponzív, az élmény a korábbi böngészéshez lesz hasonló. (Ha kiegészítő mobil weboldallal rendelkezik, akkor erre Önnek is érdemes odafigyelnie.)

 

3. Könnyebb kezelés.

Ha csupán egy oldalt kell kezelnie több helyett, a dolga sokkal egyszerűbb. A Kreatív website ráadásul nem engedi el ügyfelei kezét. Ha a honlap készítése során elakad, segítségre van szüksége, hozzánk mindig fordulhat.