5+1 ok, ami miatt érdemes a jelenlegi weboldalát lecserélnie

Nincs megelégedve a jelenlegi weboldalával? Jelen bejegyzésünkkel szeretnénk segíteni, hogy könnyebben el tudja dönteni, szüksége van-e honlapjának lecserélésére.

Ugyanis a weblapok a vállalkozások profilját adják. A honlap minősége, megjelenése nagyban befolyásolják a vevőt abban, hogy mennyire veszi komolyan a vállalatot.

Nézzük is sorjában:

 

5+1 ok, ami miatt érdemes a jelenlegi weboldalát lecserélnie: Kreatív website

1. Nem mobilbarát az oldal.

Ma egy weblap látogatóinak 30%-a okostelefonról érkezik. Közülük majdnem mindenki, egész pontosan 95% azonnal távozik, ha nem talál a készülékére optimalizált felületet.

És ha ez nem lenne elég, akkor még a keresési listában is hátrébb lesz sorolva az oldala. A Google mobilbarát algoritmusa az olyan weboldalakat részesíti előnyben, amelyek rendelkeznek mobil nézettel is. Ezek előrébb kerülnek mind az organikus találatok között, mind az Adwords hirdetési területein.

Ha mostani weboldala nem mobilbarát, mindenképpen érdemes azt lecserélni egy reszponzív weboldalra!

 

2. Nem fér hozzá az oldal szerkesztéséhez, mindig a fejlesztőre kell várni, ha valamit kér.

Hányszor mérgelődött már azon, hogy rengeteg idejét elveszi weboldalának módosítása? Ha csak észrevesz egy gépelési hibát, vagy a tartalmat szeretné frissíteni, írnia kell a fejlesztőnek, hogy mit módosítson. A módosítás pedig napokat, vagy netán heteket is igénybe vesz.

A fejlesztő munkáját szintén érdemes ellenőrizni, így nemcsak hogy sok időt elvesz ez a feladat, de többször is neki kell állni a dolognak.

Nem lenne jobb egy olyan rendszer, aminek az admin-fiókjába belépve azonnal tudja módosítani a kívánt tartalmat? Jó hírünk van, a Kreatív website rendszere ilyen! És higgye el, imádni fogja, hogy pillanatok alatt tudja önállóan kezelni a weboldalát!

 

3. Túlzottan Google-nek szól az oldal szövege és nem a felhasználónak.

Ezt arról ismerni meg, hogy nyakatekert mondatok találhatók a tartalomban, szinte minden harmadik szó valamelyik kulcsszava. Ez főleg az évekkel ezelőtt készült weblapoknál fedezhető fel, amikor is még a keresőoptimalizásás terén a kulcsszó-sűrűség sokat számított. De ez már a múlt!

Szeretne egy olyan honlapot, amely a felhasználónak szól, világos és könnyen áttekinthető? Ugyanakkor fontos Önnek a találati listában elért minél előkelőbb helyezés is? Nehéz mindkét feltételnek egyszerre megfeleni, de a Kreatív website rendszere erre is nagy hangsúlyt fektet: weboldala tökéletesen teljesít majd a keresőrendszerekben is, hiszen a keresőoptimalizálásról is gondoskodunk.

 

4. Ha egy családtag vagy barát rakta össze az oldalt, akitől már kényelmetlen bármit is kérni.

Mindenkinek van egy ismerőse, aki tud honlapot készíteni. Ez szuper dolog. Egészen addig, amíg valamit módosítani nem kell.

Ilyenkor általában kiderül, hogy a családtagnak, vagy barátnak is rengeteg más elfoglaltsága van, és csak nehezen szakít időt a módosításra. És egy idő után a sok kérlelés, telefonálgatás már Önnek lesz kellemetlen, holott a saját honlapjáról van szó. Pedig azt igenis szükséges időnként frissíteni, hogy naprakész tudjon maradni.

Sokan belefáradnak a várakozásba, és inkább nem is változtatnak az oldalukon. De ne törődjön ebbe bele, hiszen az Ön vállalkozásásről van szó!

Van olyan rendszer, aminek a frissítését Ön is könnyedén el tudja végezni, anélkül, hogy bárkire is várnia kellene!

 

5. Nincs kit felhívni, ha kérdése merül fel valamilyen online témában.

Olvasott egy cikket, hallott egy hírt, amiről többet szeretne megtudni? Nincs kihez fordulnia? Vagy csak tanácsot kérne, hogy mekkora képet optimális a weboldalára tennie? Nem tudja, mi az a cookie, a SEO, vagy kinek kötelező az impresszum? Jó, ha van valaki, akitől ezeket meg lehet kérdezni, és megfelelő választ is kap rá.

 

+1 Nincs karbantartva az oldala

Még egy dolog. Ha elkészült a weboldala, ki fogja azt minden böngészőprogram és operációs rendszer számára naprakészen tartani? Például Ön milyen gyakran frissíti telefonján az operációs rendszerét? Havonta, kéthavonta? Tudja, hogy ezekkel a frissítésekkel a saját weboldala már nem biztos, hogy ugyanolyan formában fog megjelenni az egyes eszközökön, mint korábban a készítés pillanatában?

 

Figyelem! - Mobil weboldal, reszponzív weboldal Szeretné, ha nem kellene az előbb felsorolt problémákkal foglalkoznia? Keressen bennünket, szívesen segítünk!