5 oldal, ahol megtalálja a tökéletes fotót honlapjára

A tökéletes fotót keresi blogbejegyzése vagy egyéb online írása illusztrálásához? Manapság nem olyan nehéz jó minőségű, nem jogvédett és ingyenesen felhasználható képeket találni a neten.

Térjünk is a lényegre! Most bemutatunk 5 olyan oldalt, amely segítségére lehet.

 

1. Unsplash

Nem szeretni, hanem imádni fogja, hiszen itt a modern, nem jogvédett és stílusos képek széles palettáján válogathat kedvére. A fotók megszerzéséhez regisztráció nem szükséges, azok minősége pedig egyszerűen elképesztő.

Egy dologgal azonban vigyázni kell: könnyedén előfordulhat, hogy a kiválasztott kép egyéb oldalakon is megjelenik. Gondoljon csak bele: nem Ön az egyetlen, aki a megfelelő képi tartalmat keresi. (https://unsplash.com/)

 

2. FindA.Photo

Ezen az oldalon többféle szűrőt is beállíthat, így például kereshet képet szín, címke, kategória és kulcsszó alapján. A fotók nagy része nem jogvédett, ennek ellenére azonban mindenképp azt javasoljuk, hogy letöltés előtt ezt ellenőrizze.

A letöltéshez regisztráció nem szükséges. (http://finda.photo/)

 

3. Gratisography

Ha egy igazán különleges és egyedi képre vágyik, akkor itt kell keresnie. Az oldal olyan fotókat gyűjt össze, amelyek szakítanak a megszokottal. Vicces, túlzó és olykor bizarr tartalmakba is belefuthat az ember.

A letöltéshez regisztráció nem szükséges, ugyanakkor óvakodjon, nehogy túllépje a jó ízlés határát. (http://gratisography.com/)

 

4. Life Of Pix

Ezen az oldalon kizárólag nem jogvédett képeket talál, melyek alkalmasak személyes és kereskedelmi használatra is. A tartalmak hetente megújulnak, ráadásul még videókat is találhat.

Előnye a hatalmas választék, hátránya viszont az, hogy az oldalnak nincs keresője. (http://www.lifeofpix.com/)

 

5. Magdeleine

Az oldalon megjelenő képek egyértelmű üzenete: a kevesebb több. A tartalmak magas minőségűek, ráadásul letöltésük nem regisztrációhoz kötött, azonban vigyázni kell a szerzői jogokkal. (http://magdeleine.co/)

 

28. hét (2016)