A Google a mobilbarát oldalakkal van

Korábbi bejegyzéseinkben hosszasan írtunk a mobil és a reszponzív weblapokról és azok előnyeiről. A technika rohamos fejlődésének köszönhetően a XXI. században olyan eszközök állnak rendelkezésünkre, melyről 20 évvel ezelőtt még csak nem is álmodtunk, el sem tudtuk képzelni, hogy ekkora újítások következhetnek be ilyen rövid időn belül.

A XXI. században nevelkedett gyermek pedig azt nem tudja elképzelni, hogy nagyszüleinek még egyáltalán nem is volt mobiltelefonja.

Ha bármilyen információra van szükségünk, ma csak előkapjuk zsebünkből okostelefonunkat és már pötyögjük is a keresőbe a kulcsszavakat. Miért is várnánk, amíg számítógép elé kerülünk? Ennek eredményeképp tehát a különböző weblapok felkeresésének egyre jelentősebb hányada mobil eszközökről történik.

Ezt a tényt ismerte fel a Google, és mivel a vállalat célja az, hogy a felhasználók minél kényelmesebben böngésszenek, jelentős előnyhöz juttatják a mobil oldalakat és a reszponzív weblapokat a hagyományosokkal szemben.

 

Hogy mit is tett a Google?

Egy korábbi algoritmus frissítésével a mobil találati listákban lerontotta azon weblapok helyezését, melyek böngészése nehézkes a tabletekről és okostelefonokról, vagyis nem mobilbarát oldalak.

A Google hivatalos blogján kiderül, hogy 2016 májusától a mobil eszközökről böngészők számára szinte lehetetlen lesz rátalálni a nem megfelelően optimalizált oldalakra. Ugyanis abszolút előnyt fognak élvezni a mobilbarát oldalak.

 

És miért ilyen „kegyetlen” a Google?

Nem kegyetlen, csupán halad a korral és igyekszik javítani a hordozható eszközökről böngészők felhasználói élményét.

Kétség sem fér ahhoz, hogy az a vállalat, amely nem rendelkezik reszponzív weblappal, jelentős hátránnyal indul versenytársaival szemben. A Kreatív website segítségét kérve Önnek is lehet olyan oldala, melyet a Google a találati listáján előresorol.

Forduljon hozzánk bizalommal!

13. hét (2016)_2