A reszponzív webdizájn: egyre fontosabb

Az utóbbi időben egyre többet hallani a reszponzív webdizájnról. De miért is?

Az eszközök, melyeket internetezésre használunk már nem ugyanazok, mint mondjuk 5 évvel ezelőtt. Akkoriban csak otthonról, az asztali gépünkről tudtunk ellátogatni a különféle weblapokra. Manapság ez teljesen másképp van: hordozható eszközökről csatlakozunk a hálózatra.

Reszponzív honlap készítése és kivitelezése: Kreatív website

Mobilról, tabletről, esetleg laptopról. Ezekből évről-évre egyre több jelenik meg a piacon. Természetesen oldala válogatja, de nagyon sok honlap esetében elmondhatjuk, hogy a látogatói nagyobb része mobil eszközről látogat el a webhelyre.

Az említett mobil eszközök a számítógépekhez képest eltérő jellemzőkkel számolnak, így például különböznek a képernyőméretekben, a kapcsolat sebességében. Mindezen tények vezettek ahhoz, hogy többféle szempontot kell figyelembe venni honlapunk megalkotásakor. A legjobb, ha reszponzív... sőt! Ez ma már kötelező.

A honlap alkalmazkodása olyan tulajdonság, mely bárki számára megkönnyíti az oldalunkhoz való hozzáférést.

Minél egyszerűbb a böngészés a látogatók számára, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy az oldal eléri célját: a böngésző megvásárol egy terméket, igénybe vesz egy szolgáltatást, vagy küld egy e-mailt, melyben az üzlettel kapcsolatos kérdéseit teszi fel.

A reszponzív kifejezés az, mely utal a weblapok alkalmazkodási tulajdonságára. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt, hogy egyre nő azon felhasználók száma, akik okostelefonjukról, esetleg tabletjükről böngésznek.

A mai felhasználó lusta és türelmetlen. Persze ezeket a jelzőket nem kell negatívumokként kezelni. Mindez annyit tesz, hogy a modern kor megteremti számukra a lehetőséget, hogy könnyedén bárhonnan, bármikor csatlakozhassanak az internetre és azonnal hozzáférjenek az információhoz, amelyre szükségük van.

Lépést kell tartani a korral, nincs mese.

 

Figyelem! - Mobil weboldal, reszponzív weboldal Önnek segíthetünk? Itt tudja felvenni velünk a kapcsolatot!