A reszponzív webdizájn jelentősége

Biztos vagyok abban, hogy nem egyszer keresett fel Ön is okostelefonjáról vagy táblagépéről weboldalakat. Mióta ezek a kis eszközök megjelentek, forradalmasították életünket és az internetet is.

Szokták mondani: vagy megszoksz vagy megszöksz. Ez igaz a XXI. század technikai vívmányai esetében is és ehhez kell igazodnia az Ön weboldalának is.

Reszponzív weboldal készítés a Kreatív website segítségével

Oldala készítésekor figyelembe kell vennie, hogy a böngészők különféle eszközökről bukkannak rá lapjára. Legyen az okostelefon, tablet, laptop vagy akár smart TV, a látogató ne érezze magát kényelmetlenül netezés közben!

Legyen az Ön honlapja is reszponzív!

A reszponzív webdizájn javítja a felhasználói élményt és ezzel elérheti, hogy nagyra becsüljék és értékeljék oldalát.

Azzal, hogy a weblap képes alkalmazkodni a különböző képernyőméretekhez, a felhasználók sokkal könnyebben kezelik a felületet és hamarabb megszerzik a szükséges tudnivalókat. Ez azt jelenti, hogy a látogató könnyebben hozzáfér az egyes menüpontokhoz és ez az Ön számára is előnyös: mindketten nyernek.

Gondoljon csak bele, hogy manapság hányszor is ülünk le a kanapéra, hogy vegyünk egy inget, blúzt vagy egyéb termékeket! Ha azt látjuk, hogy a felkeresett oldal nem reszponzív, a böngészés nehézkes, pár kattintás és találunk másikat, melyet kényelmesebb böngészni a mobil eszközökről. Gondolkodjon a felhasználó fejével!

Mondani sem kell, hogy a reszponzív dizájn a laptopoknál kisebb kijelzővel számoló eszközökre készül. A hatalmas logó még a laptop kijelzőjén is nagy helyet foglal, értelemszerűen ennek kisebbnek kell lennie a tableteken, de semmiképp sem szabad elhanyagolni.

Egyesek szerint a hamburger menüé a jövő. Itt persze nem a hasunkra kell gondolnunk. Egy gombról van szó, melyre rákattintva lenyílik egy menüsor. Egyébként ez a kis gomb nem csak a mobil eszközökre készült oldalak esetében örvend nagy népszerűségnek. Egyre több olyan oldal van, melyen akkor is hamburger menüvel találkozunk, ha azt laptopról keressük fel.

 

Figyelem! Az Ön oldala már reszponzív? Ha nem, ezen könnyedén segíthetünk. Forduljon hozzánk bizalommal!