Miért jó a flat web design?

A cím talán sokaknak nem mond semmit. Az informatika világa tele van angol nyelvű kifejezésekkel, melyeket csak az informatikusok ismernek vagy épp azok, akik véletlenül olvastak valaha egy-egy cikket az adott témában.

Szóval a nem szakmabeliek és az informatikai témájú cikkeket nem olvasók kedvéért egy kis magyarázat jön. A „flat” angol szó jelentése „lapos”. A flat web design a 3D-s ábrák helyett inkább a lapos, egyszerűbb ábrákra esküszik.

Kreatív website: reszponzív weboldalak készítése

A flat design „sokkoló” lehet. Az árnyékok, a színátmenetek, a minták, a textúrák és egyéb speciális, a 3D-re jellemző hatások helyett ez inkább a színek és a fehér, üres területekkel dolgozik. Az emberek hozzászoktak a minél bonyolultabb ábrákhoz, 3D-s hatásokhoz, a flat design eleganciája pedig meghökkenti a XXI. század emberét.

A flat design egyéb irányzatokkal ötvözhető. Mára gyakorlatilag már egy web design trenddé nőtte ki magát. A minimalizmussal ötvözve egyszerű és nagyszerű formavilágot kapunk.

Azok a webhelyek, melyek flat designt alkalmaznak, gyorsabban betöltenek. Ennek oka az egyszerűségben rejlik. Jó minőségű grafikákat kapunk, melyek nem is foglalnak sok helyet és hamarabb betöltődnek, mint a bonyolult ábrák.

Másik érv a flat web design mellett, hogy nem zavaró a felhasználó számára. Lényegre törő, egyszerű és hipp-hopp megvan az információ, amit keresett. Ne felejtse el, hogy a XXI. század embere türelmetlen!

A flat web designt könnyedén lehet méretezni, ez a tulajdonság pedig nagyon is előnyös a mai világban, melyben egyre nagyobb szerephez jutnak a tabletek és okostelefonok. Ilyen módon a tervezéskor sok időt megspórolhatunk. Ráadásul a flat web design divatban van, szóval mire is várunk még?

Szeretné, ha az Ön oldala is olyan lenne, amelynek böngészése ideális a modern ember számára?

 

Figyelem! Bízza magát profikra! Mi elkészítjük weblapját. Forduljon hozzánk bizalommal!