A termékfotók háttere a webáruházakban

Egy webáruházban történő vásárlás alkalmával nincs lehetőségük a vásárlóknak a termékeket kézbe venni, felpróbálni. Pont ezért rendkívül fontos, hogy a termékek fotói miként jelennek meg a kategória listázásakor. Egy webshop annál ízlésesebb, minél egységesebbek a termékfotói.

A Kreatív website által kezelt webáruházakban a termékek általában dobozokban (kártyákon) jelennek meg, a legtöbbször fehér háttérrel, ahogy az alábbi kép is mutatja:

Webshop termékek fehér hátterű dobozokban

 

Előfordulhat azonban, hogy a termékek kártyáinak a háttere nem fehér, hanem adunk egy halvány színt vagy éppen egy színátmenetet, ha az oldal arculata úgy kívánja. Ezzel a megoldással a dobozok picit kiemeltebbek lesznek, a termékek szép rendezettséggel fognak megjelenni egymás mellett és az érdeklődők is könnyen tudnak majd válogatni az árucikkek között.

Az ilyen esetekben viszont nagyon zavaró, ha a termékek fotóinak fehér a háttere, a dobozok színe pedig például világosszürke, hiszen a fehér hátterek minden termék körül ott fognak éktelenkedni:

Webshop termékek fehér háttérrel

 

Erre van kényelmes megoldás a PNG, vagyis a háttér nélküli képek alkalmazása helyett. Az újabb böngészőprogramok ugyanis keverni tudják a színeket. Ehhez készítettünk partnereink számára három különböző vetítési stílust az admin-fiókjaikban:

  • Szorzással vetítés
  • Sötétítve vetítés
  • Világosítva vetítés

Az első kettő inkább világos színű dobozokhoz és fehér háttérhez illik, az alsó pedig sötét dobozokhoz és fekete háttérhez. Hogy melyik a legalkalmasabb, az a dobozok végleges színétől függ, de érdemes mindegyiket kipróbálni. A végeredmény önmagáért beszél, a képek fehér háttere eltűnik:

Webshop termékek fehér háttér nélkül