A weboldal nyitólapjának tervezése

Erre figyeljen oda!

Ugye már Ön is hallott arról, hogy elég néhány perc ahhoz, hogy egy ismeretlenről véleményt formáljunk? Ha bolti eladónak épp rossz napja van és nem mosolyogva válaszol, elkönyveljük rosszkedvűnek és hiába mosolyog az azt követő nap, értetlenül nézünk.

A kialakított véleményünket nagyon nehezen változtatjuk meg. Ezt kell Önnek is szem előtt tartania akkor, amikor weboldalát tervezi. Ez üzletének virtuális kirakata. Csak az ismeri meg a boltot, akinek a kirakat megnyeri tetszését.

Milyen legyen tehát weboldalának nyitólapja? A továbbiakban soroljuk, mire kell odafigyelnie.

 

A weboldal nyitólapjának tervezése: Kreatív website

Legyen szellős!

Használjon sok bekezdést és semmiképp se legyen túlságosan összesűrítve a szöveg. A böngésző gyorsan szeretne sok információt szerezni, ebben Ön segíthet neki. Ha megfelelően tagolja a szöveget, az olvasás egyszerűbbé válik.

 

Ne legyen túl sok kiemelés!

Ahogy egy korábbi írásunkban már említettük, semmi értelme annak, hogy minden egyes információt kihangsúlyozzunk. Találja meg a kulcsszavakat! Ha azokat jól választja meg, az olvasó úgyis elolvassa a szöveg többi részét is.

 

A linkeket ne húzza alá!

Hogy miért? Mert semmi szükség a felesleges kiemelésekre.

 

A linkek a fontos aloldalakra mutassanak!

Ezzel elérheti, hogy a böngésző az egész oldalát áttanulmányozza. Ha ügyesen fogalmaz és szerkeszt, a látogató észre sem veszi, és máris mindent tud üzletéről.

 

Ne legyen unalmas, legyen lényegre törő!

Ha a tartalom unalmas, az látogató azonnal el is hagyja az oldalt. A nyitólapon ne részletezze a cég alapításának történetét. A virtuális kirakat célja, hogy az ügyfél belépjen az üzletbe. Ne ijessze el!