Eseménynaptár készítése és a galéria képeinek animálása

Októberi hírlevelünkben két újdonságot mutattunk be ügyfeleinknek. Friss cikkünkben olvashat a hírekhez szerkeszthető eseménynaptárról, illetve arról, hogy hogyan adható izgalmas animáció a galériában szereplő képekhez.

 

Eseménynaptár a híreknél

Az eseménynaptár készítését azon partnereink számára találtuk ki, akik vállalkozásuk számára valamilyen fontos eseményt szerveznek. Legyen az egy nyílt nap, termékbemutató, sajtótájékoztató, partnertalálkozó, vagy éppen egy új üzlet megnyitója.

Új fejlesztésünk segítségével az alkalomról szóló hírhez egy eseménynaptár is készíthető. Példaként kattintson egyik partnerünk oldalára, majd görgessen a lap aljára:

https://hsf.hu/cikk/2019-oszi-kozgyules-meghivo

Eseményeket a következő paraméterekkel lehet szerkeszteni:

  • név
  • kezdés és befejezés időpontja
  • helyszín neve és címe
  • helyszín GPS adatai és Google hely azonosítója (ennek kitöltésében a Kreatív website programja is segít)

A weboldalakon a végeredmény nem csupán egy térkép lesz a helyszín megjelölésével, a felhasználók ugyanis egy gombnyomással elmenthetik (iCalendar) a telefonjuk naptárjába az eseményt, a fent felsorolt adatokkal együtt. Továbbá GPS navigációt is indíthatnak az okostelefonjuk segítségével.

Eseménynaptár a híreknél

Ügyfeleink a híreikhez különböző modulokat rendelhetnek hozzá, mint például galéria mappa, űrlap, visszaszámláló, így akár profi landing oldalként is használhatják az eseménynaptárral készült cikkeket.

 

Galéria képek animálása

Egy másik újdonságunknak köszönhetően partnereink látványos animációt (szakmai kifejezéssel pimpelést vagy rollover animációt) adhatnak a weboldalak galériájában szereplő képekhez.

A képek animálása nem csak egy trendi megoldás, ami felkelti a felhasználók figyelmét, hanem növeli a felhasználói élményt is. A galéria elemeinek pimpelése kattintásra ösztönzi a látogatót, ráadásul alkalmazásával egyedibbé is válnak a weblapok.

Nézze meg ügyfelünk galériáját! Ha a képek fölé húzza az egeret, akkor látni fogja, hogy a fotók kinagyítódnak:

https://fenyoharasztikastelyszallo.hu/album/a-kastelyszallo-kepekben

Természetesen nem csak a példaként bemutatott animációs típus áll ügyfeleink rendelkezésére, hanem különböző stílusok közül választhatnak a weboldalak és webáruházak szerkesztőfelületén.

Itt fontos megemlítenünk azt a tényt, hogy nem érdemes egy honlapon túl sok animációs elemet használni. Ha túlzásba visszük és minden mozog, pörög és beúszik a weblapon, akkor azzal összezavarjuk a látogatókat és rontjuk a honlap kezelhetőségét. Egy-két jól megválasztott animációval azonban valóban figyelemfelkeltőbbé tehetjük oldalunkat.