OTP SimplePay bankkártyás fizetés a Kreatív website webáruházaiban

A bankkártyás fizetési mód még nem teljesen elterjedt hazánkban, de tény, hogy egyre népszerűbb a webáruházakban történő vásárlások alkalmával. Nem véltelen, hiszen ez az egyik legbiztonságosabb fizetési mód. Ezért készítettünk egy SimplePay modult ügyfeleink számára, hogy a webshopjaikban könnyen tudjanak bankkártyás fizetési lehetőséget is kínálni vevőik számára.

 

Miért előnyös a bankkártyás fizetési lehetőség alkalmazása a webáruházakban?

A komoly banki háttérrel rendelkező kártyás fizetés lehetősége bizalmat kelt a leendő vásárlóiban. Különösen igaz ez a SimplePay-re (vagyis az OTP Mobil Kft.-re), aminek az OTP bank a háttere. Jól ismert márkáról van szó, minden bizonnyal Ön is találkozott már vele.

OTP SimplePay bankkártyás fizetés a Kreatív website webáruházaiban.

A SimplePay-nél előzetesen megvizsgálják a cégeket és a készülő webshopjaikat, mielőtt engedélyeznék a kártyás vásárlás lehetőségét. Vagyis, ha azt látjuk egy webáruházban, hogy van OTP kártyás fizetés, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az adott vállalkozás megbízható. Ezért is integráltuk a SimplePay fizetési lehetőséget a Kreatív website által kezelt reszponzív webáruházakba.

Ma még nem túl sok webáruházban találkozunk bankkártyás fizetéssel, általában a nagyobb cégek és webshopok esetében jellemző, ezért önmagában is bizalmat kelt ennek a fizetési módnak a bevezetése.

Bankkártyával történő fizetés webáruházban. Kreatív website

Ha a vevők szemszögéből nézzük a webáruházban történő bankkártyás fizetést, akkor több előnyt is felsorolhatunk. Az egyik, hogy ügyelei számára nem jelent többlet költséget, szemben az átutalással történő kifizetéssel, amikor is utalási költség merül fel. Másrészt a bankkártyával történő fizetés gyorsabb is az utalási procedúránál, hiszen csak néhány adat megadására lesz szükség. Az utalás esetében először be kell jelentkezni a bankfiókba, megadni az utalás összegét és a számlaszámot, ezután jóváhagyni stb.

Könnyű belátni, hogy manapság az a célravezető, ha vásárlási folyamat minél előbb és minél kényelmesebben befejezhető, miután eldöntöttük, hogy a webáruház mely termékeit szeretnénk megvásárolni.

A bankkártyás fizetési rendszer egyúttal biztonságos is a vevők számára, ugyanis az érzékeny adatokat nem a webáruháznak kell megadniuk. A megrendelés véglegesítésekor a vásárlókat a webshop a fizetési szolgáltató honlapjára irányítja, ahol biztonságban megadhatják a vásárlás befejezéséhez szükséges adataikat, úgy mint: név, bankkártya szám, CSV kód, a kártya lejárati dátuma. A szolgáltató ellenőrzi az adatok helyességét, majd terheli a vásárlás összegét, végül visszairányítja a vásárlót a webáruházba, ahol a fizetést kezdeményezte.

 

Milyen költségei vannak a bankkártyás fizetés kialakításának?

Először is választania kell egy fizetési szolgáltatót. A szolgáltatók függvénye az, hogy van-e például egyszeri költsége, vagy valamilyen feltétele a belépésnek (szerződéskötésnek). Általánosságban elmondható, hogy 1-2% közötti díjak merülnek fel a forgalomra vonatkozóan (a teljesített fizetések összegéből számolva).

Valamint szüksége lesz a webáruház és a fizetési szolgáltató közötti kommunikáció kialakítására. Rengeteg technikai követelménynek kell megfelelni, ami érthető is a fent leírtak miatt. Leprogramoztathatja egyedileg az Ön igényei és a választott szolgáltató dokumentációja alapján a kártyás fizetést, ami a költségesebb megoldást jelenti. Vagy választ egy olyan szolgáltatót, ahol ez az integráció már kiépítésre került. Ilyen például a Kreatív website webáruház modulja is, amiről bővebben itt olvashat.