Full HD fejlécképek használata a weboldalakon

Novemberi hírlevelünkben a Full HD fejlécképek lehetőségét mutattuk be partnereinknek, ami egy rendkívül látványos megoldás azon weboldalak esetében, amik teljes képernyőszélességben jelennek meg.

Ennek részleteit olvashatja el legfrissebb cikkünkben.

 

Full HD fejlécképek

Az eddigi fejlécképek mellett most már úgynevezett Full HD fejlécképeket is alkalmazhatnak ügyfeleink a Kreatív website által kezelt reszponzív weboldalaikon vagy mobilbarát webáruházaikban. A Full HD fejlécképek olyan nagy felbontású képek, amelyek mérete 1920×720 px és 1920×1080 px, és a kijelző teljes szélességét kitöltik.

A Full HD fejlécképeket pár kattintással lehet feltölteni a weblapokhoz tartozó admin-fiókokban, azonban ezek külön csoportot alkotnak az eddigi klasszikus fejlécképekhez képest. Nem helyettesítik egymást a kijelző méretétől függően, ami azt jelenti, hogy ugyanazon képek jelennek meg a széles monitorokon és a mobilok kis kijelzőjén egyaránt.

Íme néhány példa:

Utóbbinál, vagyis a teljes képernyős képek esetében beállítható az is az admin-fiókban, hogy egy lefelé görgető nyíl jelenjen meg a képeken.

 

Mire érdemes figyelni az ilyen nagy képek alkalmazásakor?

A vizuális tartalom mindig hat az érzelmekre, különösen igaz ez az ilyen nagyméretű képekre. Ezért mindenképpen magas minőségű képeket használjon fel. Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb felbontású egy fotó, annál jobb a minősége. Túl kicsi méretű képet ne nagyítson fel a kellő méretre, mert homályossá és élvezhetetlenné válik.

Ha csupán a dizájn kedvéért használ fel egy képet, akkor az nem fog plusz értéket adni a weblapjához. Olyan fotókat válasszon, amelyek illenek a honlap tartalmához és segítik a szöveg leegyszerűsítését és könnyebb megértését.

A felhasznált képek a színeikben és ezáltal a hangulatukban is kellően alkalmazkodjanak a webhely stílusához és esztétikai megjelenéséhez.

Ajánlott grafikai szöveggel is gazdagítani a képeket, mert úgy még izgalmasabbá válnak. A képekre helyezett feliratok nagyok és könnyen olvashatók legyenek, hiszen a mobilok zsebkendőnyi felületén is jól kell mutatniuk. Fontos, hogy a képre helyezett tartalmi elemek betűtípusa ugyanaz legyen, mint amit a honlap használ.

Az előző gondolatmenetből kiindulva, az a jó, ha a felhasznált képek nem túlságosan részletgazdagok. Ezzel az olvashatóságat segíti, hiszen az a cél velük, hogy a felhasználók pár másodperc alatt is befogadható és villámgyorsan elolvasható információt kapjanak.

A Full HD fejlécképek be is linkelhetők, így egy-egy akció gombot is érdemes rájuk szerkeszteni (pl. Kattintson!, Nézze meg!, Bővebben!). Ebben az esetben is a gomb színe és kinézete olyan legyen, mint az oldal többi részén.