Hogyan tehetném vonzóbbá weblapomat?

Itt a válasz a gyakori kérdésre.

Amikor egy vállalat elkészíti weblapját, azt várja, hogy az üzlet egy pillanat alatt beindul, azonban a siker gyakran várat magára. Miért? Mert az oldal nem elég vonzó. Amint ezt felismeri, fel kell tennie magának a következő kérdést: „Mi a célom a weblapommal?”

Amikor erre megvan a válasz, meg kell határoznia, hogy a vállalat mely életszakaszát éli, azaz, hogy teljesen új, esetleg feltörekvő üzletről van szó.

A kihívást az jelenti, hogy céljaihoz kell igazítania weboldalát. Ez egyáltalán nem könnyű. A weblapok leggyakoribb problémái, hogy kevés a látogatójuk, nehezen kezelhetőek, nem vonzó tartalmakat osztanak meg, elavult, régies webdizájnt alkalmaznak, nehezen található meg rajtuk az információ, valamint az, hogy lassan töltenek be.

Mit lehet tenni mindezek ez ellen?

Hogyan tehetném vonzóbbá weblapomat? - Kreatív website

Sok esetben az újratervezés, vagy egy új weblap készítése a megoldás, de mindenképp ajánljuk figyelmébe a következő tippeket.

1. Ha oldalát kevesen látogatják, próbáljon meg stratégiát váltani és minél érdekesebb, érthetőbb tartalmakkal előrukkolni. Tartsa szem előtt, hogy a netezők nincsenek hozzászokva a sok olvasáshoz, így minél gyorsabban találják meg a számukra szükséges információt, annál jobb.

2. Szintén több látogatót nyerhet, ha odafigyel a keresőoptimalizálásra, azaz a SEO-ra, esetleg online reklámkampányt indít.

3. A tartalmak készítését bízza profikra! Ha az eddigi tartalmak nem jártak sikerrel, bízza ezt olyasvalakire, akinek kifejezetten ez a munkája!

4. Ne feledje, hogy a Google keresőmotorja előrébb sorolja azokat a lapokat, melyek gyorsabban töltenek be!

5. Fektesse a hangsúlyt a felhasználói élményre! Figyeljen arra, hogy az oldal átlátható, könnyen kezelhető legyen és vizuális élményt is nyújtson a látogatók számára!

 

Tetszett a cikkünk? Kérjük, ossza meg másokkal is!