Tudja mi az a HTTPS tanúsítvány és mire jó?

Tudja mi az a HTTPS tanúsítvány és mire jó? Kreatív website

A HTTPS tanúsítványok (más néven SSL tanúsítványok) digitális aláírást tartalmaznak, amely lehetővé teszi, hogy egy weboldal igazolja „személyazonosságát” a látogatója felé, és titkosított kapcsolaton keresztül kommunikáljanak.

Ez nem csak egy internetes banki felületen, fizetéskor vagy levelezőrendszerben fontos – manapság véleményünk szerint alapvető elvárás, hogy minden weboldal rendelkezzen ilyen tanúsítvánnyal.

De mik a titkosított kapcsolati előnyei? És mit kell tennie a tanúsítvány titkosításához? Jelen írásunkban összegeztük Önnek, amit az SSL tanúsítványokról tudnia kell.

 

Mik a titkosított kapcsolat előnyei?

A tanúsítványok segítségével biztonságosabbá tehetők a weboldalak:

1. A tanúsítvány egy digitális aláírást tartalmaz

Ez egy úgynevezett hitelesítés-szolgáltató aláírása. Azt igazolja, hogy egy adott weboldal címen keresztül (pl. https://kreativ-website.hu) ténylegesen az a tárhely érhető el, amely a tanúsítvány kiállítása pillanatában látszott.

Egyszerűbben fogalmazva, hogy az oldala látogatói ténylegesen az Ön weboldalát látják, és nem egy másik, meghamisított változatot.

Ez olyan fontos információ, hogy ezt a böngészők a címsor mellett mutatják, általában egy zöld lakat ikonnal. Találkozott már Ön is ilyen ikonnal?

https tanúsítvány

 

2. Titkosítottan lehet kommunikálni

Ha egy weboldalnak van tanúsítványa, akkor titkosítottan lehet kommunikálni vele. Ez azt is jelenti, hogy az oldala látogatói által kitöltött űrlapok adatait más nem hallgathatja le. Az egyes böngészők erről tájékoztatják is a felhasználókat, a Firefox például így:

firefox

 

3. Előny a keresőoptimalizálásban

A keresőmotorok előnyben részesítik a tanúsítvánnyal rendelkező weboldalakat.

 

Mit kell tennie a tanúsítvány titkosításához?

A Kreatív website ügyfelei számára a válasz egészen egyszerű: semmit. 

A Kreatív website reszponzív és mobil weboldal készítő rendszer a tanúsítványokat automatikusan kezeli (megigényli a hitelesítés-szolgáltatónál, és beállítja a tárhelyet hozzá).

Büszkék vagyunk rá, hogy ügyfeleinknek díjmentesen nyújtjuk a fenti szolgáltatást, amelyért más szolgáltatók döntő többsége külön díjat számol fel!

 

Turbózza fel Ön is vállalkozása weblapját! A Kreatív website csapata segít ebben Önnek! Vegye fel velünk a kapcsolatot.

 

Tetszett a cikkünk? Kérjük, ossza meg másokkal is!