Így gyűrik le a mobil eszközök a számítógépeket

Többet netezünk a telefonunkról, mint laptopunkról.

Manapság szinte bármikor elérhetőek vagyunk az interneten. Mindenki zsebében ott lapul az okostelefon, mely egy-két rezgéssel jelzi, ha bárki is üzenetet írt nekünk a neten.

A spanyol Fundación Telefónica közleményéből kiderül, hogy 2015. különleges év az internet számára. Ekkor kezdték ugyanis átvenni a hatalmat a mobil eszközök a számítógépektől, laptopoktól. Ma már azt mondhatjuk, hogy 10-ből 9-en használják telefonjukat netezésre, bár az is tény, hogy az emberek 78,2%-a a számítógépéről is böngész.

Így gyűrik le a mobil eszközök a számítógépeket. Kreatív website

A közleményből az is kiderül, hogy a számítógépek számára nem csupán az okostelefonok és tabletek jelentenek versenytársat. Egyre többen neteznek okostévé segítségével is.

A munka területén még mindig a számítógépek játsszák a főszerepet, de a legfontosabb kommunikációs csatornákat bizony a hordozható eszközök jelentik. A megkérdezettek 93,6%-a csetel okostelefonján, 86%-uk napi szinten használja a Twittert készülékén és 80% egyéb közösségi oldalakat böngész telefonján.

Korábban személyesen látogattunk el a bankba, majd jött az internet és a számítógép. Ezek lehetővé tették, hogy az ügyfelek otthonukból hajtsanak végre akármilyen tranzakciót. Ma pedig fel sem kell kelni a kényelmes fotelből, ott vannak az okostelefonok. Android rendszerre számos bank készített alkalmazást, hogy az ügyintézés még egyszerűbb legyen.

A hordozható eszközök jelentősen megkönnyítik a dolgunkat. Mindig nálunk vannak, akármikor előkaphatjuk őket és elolvashatunk bármit az interneten. Időt is spórolnak nekünk, hiszen ha sürgősen szükségünk van bármire, például egy neten elérhető telefonszámra, nem kell megvárni, míg hazaérünk és végre leülünk az asztali gépünk elé.

Ha van 5 szabad perce (például miközben vár valakire), okostelefonja segítségével máris megszerezheti a telefonszámot, sőt, ha ideje engedi, már el is intézheti az ügyet egy hívással.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy a XXI. század vállalkozásai reszponzív, esetleg kiegészítő mobil weblappal rendelkezzenek.

A Kreatív website csapata ebben segíthet Önnek is.

Figyelem! - Mobil weboldal, reszponzív weboldal Készséggel állunk rendelkezésére.