Így válasszon domain nevet I.

Első lépések a domainválasztás felé. Míg elkészül weboldala, a folyamat számos válaszút elé állítja. Milyen domain név lesz a legjobb? Csak nyugalom! Nem Ön az első, aki felveti magának a kérdést.

A továbbiakban néhány tanáccsal látjuk el, hogy biztosan jó döntést hozzon. Jelen írásunk egy gondolatsor eleje, a folytatással a következő héten jelentkezünk.

Így válasszon domain nevet I.- Kreatív website

Hogyan is, mi alapján válasszunk domain nevet? A titok most nem a SEO-ban, sem pedig a vállalat céljának középpontba állításában rejlik. Talán meglepő, de az Ön saját életcélját figyelembe véve kell azt megválasztani. Sokkal többet kapunk a domain névtől, ha ahelyett, hogy a találatok elején jelenik meg a lapunk, oda juttat el minket 5 vagy 10 éven belül, ahová szerettünk volna eljutni.

Az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés az, hogy domain névnek a márkánk, esetleg a vállalatunk neve lenne-e jobb. A válasz egyszerre egyszerű és bonyolult is: az attól függ.

Fontos, hogy a kulcsszavakból összeálló honlapcímek, így például a penzügyitanacsadaskereses.com, nem a legelőnyösebbek, bár persze így is megtalálhatják oldalát a keresőmotorok segítségével, de egyre kevésbé számít a találati listákban elért helyezésben.

Bár korábban említettük, hogy a SEO-nál fontosabb az Ön saját célja, természetesen senki sem akarja, hogy weblapját csak nehézkesen találják meg.

Emellett azt is meg kell említeni, hogy csupán kulcsszavakkal belépni az üzleti életbe anélkül, hogy meghatározná, mit is nyújt a piac számára, egyenlő a vállalat halálra ítélésével.

Nem arról van szó, hogy a böngészőknek ellenszenvesek lennének a kulcsszavakból összeálló domain nevek, hanem arról, hogy ezekből az jön le, hogy a vállalat nem adja bele szívét és lelkét abba, amit csinál.

Egy kis segítségre lenne szüksége? Szívesen segítünk, vegye fel velünk a kapcsolatot.