Így válasszon domain nevet II.

Az előző bejegyzésünkben főként azt hangsúlyoztuk, hogy kerülni kell a túlzóan kulcsszavakból álló domain neveket, ugyanis sem a potenciális ügyfelek, sem a Google nem kedveli ezeket. De akkor mégis, mik a lehetőségeink?

 

Így válasszon domain nevet II. - Kreatív website

Saját név mint domain név

Ezt a megoldást egyre többen választják, így manapság már számos vezeték-, és keresztnévből álló URL-címet ismerünk. Hogy ennek melyek az előnyei?

Először is, bizalmat árasztanak, hiszen a potenciális ügyfelek felé tanúsított közvetlenségre utal. Ha szakemberként kínálja szolgáltatásait, a saját név domain névként választása kiváló arra, hogy feloldja az ügyfelek pszichológiai gátjait és így bizalmat ébresszen bennük.

Ha blogot, e-mail marketing kampányokat, hirdetéseket is ír, mindez sokkal személyesebb lesz, és az ügyfeleihez szóló levelei sokkal inkább hasonlítanak majd egy baráti, kávé melletti beszélgetéshez, mint egy száraz "Nálam vásároljon!" kampányhoz.

A saját név domain névként való alkalmazása tehát ideális, ha szakemberként hírnevet szeretne szerezni magának, azonban nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy ahol van előny, ott bizony hátrány is. Az éremnek két oldala van.

A saját nevének domain névként való alkalmazásával egy életre szóló projektbe kezd bele. Ha valamiért a jövőben úgy dönt, hogy eladja vállalkozását, a dolga nagyon nehéz. Ki szeretne átvenni egy volt tulajdonos neve alatt működő céget?

Természetesen az átkeresztelés megoldást jelenthet, azonban nem tanácsos. Bár a vállalat más kezébe került, a névváltással a cég addig megszerzett hírneve is odaveszik.  Újra meg kell dolgozni mindazért, amiért a múltban már megdolgoztak, tehát éppen azért, amiért az új tulajdonos fizetett.

 

Vállalatnév, márkanév mint domain név

Ez az opció a fentiekben leírtakhoz képest személytelenebbé teszi a vállalatot, de persze ez nem azt jelenti, hogy ügyfeleivel ne kommunikálhatna közvetlen stílusban. A márkanév domain névként való alkalmazása ideális abban az esetben, ha a jövőben továbbadná projektjét valaki másnak.

Természetesen így is remekül lehet bizalmat építeni, ha ügyesen használja a vállalata vagy a márkája nevét.

A jól megválasztott domain név abban lesz a segítségére, hogy vállalkozását vagy saját nevét könnyen megjegyezzék a potenciális ügyfelei. Ezért érdemes kellő körültekintéssel megválasztania.

 

Ha szakértő tanácsra van szüksége, vagy bármiféle kérdése merülne fel a honlap készítéssel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal! Készséggel állunk rendelkezésére.