Újdonságaink: Videó galéria és Google konverziók

Áprilisi hírlevelünkben két izgalmas témával is foglalkoztunk, melyek megkönnyítik ügyfeleink munkáját.

Az egyik, hogy miképp lehet egyszerre több youtube videót is megjeleníteni a weboldalakon anélkül, hogy az a letöltési sebesség rovására menjen. Valamint egy új fejlesztésünk segítségével megkönnyítettük a Google Adwords hirdetési rendszer használatát.

Alábbiakban a hírlevelünket összegezzük.

 

1. Készítsen videó galériát az oldalán!

Készítsen videó galériát weblapjára! - Kreatív website

A Youtube egy rendkívül izgalmas és népszerű kommunikációs csatorna. Ezért készítettünk egy új modult azon partnereink számára, akik rendelkeznek YouTube-csatornával, vagy több YouTube videót szeretnének egyszerre megjeleníteni az oldalukon.

Új fejlesztésünknek köszönhetően pillanatok alatt lehet egy ízlésesen megjelenő videós galériát készíteni.

Használata roppant egyszerű. Létre kell hozni egy videó albumot, melybe egyesével meg kell adni a videók hivatkozását. Természetesen leírás is adható a videó anyagokhoz. Az elkészült videó galéria pedig hozzárendelhető bármelyik kiválasztott menüponthoz.

A videók könnyedén szerkeszthetőek az admin-fiókban, ahogy az alábbi kép is mutatja:

videó galéria

Miért szuper ennek a modulnak az alkalmazása?

A Kreatív website rendszere automatikusan le fogja tölteni a videókhoz tartozó előnézeti képeket a YouTube-ról és a weblapon ezeket fogja felhasználni.

Az oldalt böngésző felhasználó az előnézeti képre kattintva tudja megtekinteni a videót, melyhez a Kreatív website rendszere automatikusan generál egy-egy almenüt is. Nem egyből magát a videót jeleníti meg a rendszer, mert ezzel nagymértékben rontanánk a letöltési sebességet, ami pedig a keresőoptimalizálás sikerességére van hatással. Gondoljon csak bele, hogy mennyi időt venne igénybe, ha egy menüpont betöltődésekor egyszerre mondjuk 15 videót kéne megjeleníteni (vagyis letölteni) a YouTube-ról.

A videó galéria természetesen reszponzív, vagyis minden felületen tökéletesen jelenik meg.

Íme két példa, ahol láthat ilyen videó galériát:

https://drgasztonyizoltan.hu/video-galeria
https://dunakeszifutsal.hu/video-galeria

 

2. A Google Adwords használata

Google konverziók: Kreatív website

Az Adwords a Google online hirdetési rendszere, mely elsősorban kattintás alapon kínál hirdetési lehetőséget. Ez egy remek marketing eszköz, bizonyára Ön is találkozott már vele. Amikor rákeres valamilyen kifejezésre a Google-ban, akkor a találati lista felett vagy alatt jelennek meg a fizetett hirdetések.

Az Adwords hirdetések azért annyira hatékonyak, mert pontosan megadható, hogy kiket és hol szeretnénk elérni. A hirdetésünk pedig csak ezen személyek számára jelenik meg.

Az Adwords szolgáltatás használatához programkódokat kell elhelyeznie a weboldala forrásában. Egy-egy ilyen kód elhelyezéséhez általában programozói tudásra van szükség. De nem nálunk!

A Kreatív website rendszer ugyanis támogatja a Google Adwords (Remarketing / Konverziók) eszközét is. Rendszerünket úgy alakítottuk ki, hogy csak néhány számkódot kell bemásolnia az admin-fiók megfelelő részében és már működni is fognak a konverziós kódok. Ehhez is (mint minden máshoz) ügyfeleinknek részletes leírást biztosítunk a Tudástárunkban.

Ön is szeretné, ha egy profi csapat állna a háta mögött? Keressen fel minket bátran ide kattintva!