Ingyenes képszerkesztő programot keres?

Blogunkon sokszor hangoztattuk a weblapokon megjelenő képek jelentőségét. Kétség sem fér ahhoz, hogy mindmáig a legnépszerűbb képszerkesztő program az Adobe Photoshop, de azt is tényként kell kezelnünk, hogy egyre több ingyenes, online felület létezik, melyen kedvünkre szerkeszthetjük fotóinkat.

A nagy versenynek hála, ezek is minőségi programoknak tekinthetőek és hatalmas előnyük, hogy gépünkre semmiféle programot nem kell telepíteni: minden az online felületen zajlik.

Ebben a bejegyzésben néhány ilyen felületet mutatunk be. Önnek is nagy segítséget nyújthatnak, ha éppen szerkeszteni kívánna egy, az oldalára készült fotót.

Az említett alkalmazások a professzionális szerkesztőprogramok főbb tulajdonságait is magukénak tudhatják (persze korlátozottan). De ez sokszor nem is számít… nem véletlenül van oktatóanyag a Photoshop használatához: a felhasználók a funkciók nagy részéről nem is tudnak.

A továbbiakban bemutatunk 4 képszerkesztő programot.

1. Aviary

Az Aviary az Adobe tulajdonát képezi. Olyan ingyenes, szerkesztésre használható alkalmazásról van szó, mely rengeteg eszközzel, funkcióval számol. Emellett könnyen kezelhető, gyors és rendkívül vonzó illesztővel is rendelkezik.

2. MyImager

A MyImager lehetővé teszi, hogy feltöltse képeit az online felületre, majd azt követően kedvére szerkesztgesse. A program számos eszközzel és effekttel számol. Fontos megemlíteni azonban, hogy a szerkesztendő kép mérete nem haladhatja meg az 500 KB-ot. Azt sem szabad szem elől téveszteni, hogy a felület naponta törli a feltöltött képeket, így azok elkészülte után közvetlenül le kell menteni a kész munkát.

3. Sumo Paint

A Sumo Paint esetében egy kellőképpen „kerek” programról beszélhetünk. Annak ellenére, hogy nem veheti fel a versenyt a Photoshoppal, azt kell mondanunk, hogy számos funkcióját tekintve hasonlít a professzionális programra.

4. PicMagick

Egyszerű kezelhetőség, a használata nem regisztrációhoz kötött és semmit nem is kell letölteni, hogy az alkalmazást használni tudjuk.

34. hét (2016)