Ingyenes képszerkesztő programot keres? II.

Olykor előfordul, hogy a honlapra készült fotóra ráfér egy kis utómunka, szerkesztés. Kevés olyan ember van, aki a „képszerkesztő program”-ot hallva ne az Adobe Photoshopra gondolna.

Ahogy előző bejegyzésünkben tettük, ez alkalommal is olyan programokat mutatunk be, melyek bár nem érnek fel a profi alkalmazás szintjére, meglehetősen jó munkát végeznek.

Ezek a programok imitálják és olykor át is veszik a profi applikációk funkcióit. És, hogy miért hívják fel magukra a figyelmet és miért bizonyulnak csábítónak a felhasználók számára?

Azért, mert könnyen kezelhetőek, nem foglalnak helyet a gép memóriájában (mivel a képszerkesztés online történik) és nem utolsó sorban ingyenesek.

Természetesen a profik számára ez nem elég kielégítő. Továbbra is a Photoshop az egyik legjobb választás a professzionális munkára. Ha azonban apróbb javításokra, egy-két effektre van szüksége ahhoz, hogy feldobja az oldalára készült képeket, az előző és jelen bejegyzésben említett programok biztosan megállják a helyüket.

Kiemelnénk, hogy egyes applikációk használata regisztrációhoz kötött és olykor reklámokkal találkozhatunk. Szemezgessen nyugodtan, itt a folytatás:

1. FotoFlexer

Az applikációt különféle közösségi profilokkal (Flickr, MySpace, Picassa, Facebook…) köthetjük össze és így egyszerűbben exportálhatjuk és importálhatjuk a képeket.

Főbb funkciói közül ki kell emelnünk, hogy a színeket módosíthatjuk, egyes elemeket nagyíthatunk, illetve kicsinyíthetünk, animációkat adhatunk a képhez, deformálhatjuk, szöveget illeszthetünk a fotóra…

2. Pixlr

Amit a Pixlrről elöljáróban elmondhatunk: elegáns és letisztult dizájnnal számol és minden megvan benne, amire az alapokhoz szükségünk lehet, így például állíthatunk a kontraszton, választhatunk effektet.

3. Multiple Image Resizer

Egyszerűen kezelhető applikációról van szó. Miután feltöltöttük a szerkeszteni kívánt képet, kedvünkre válogathatunk a különféle lehetőségek közül: keretet adhatunk hozzá a képhez, átméretezhetjük, esetleg elforgathatjuk.

Ingyenes képszerkesztő programot keres?