Kiemelt sáv szerkesztése a weboldalakon és webáruházakban

Kiemelt sáv szerkesztése a weboldalakon és webáruházakban

Szeptemberi hírlevelünkben egy új funkciót mutattunk be ügyfeleinknek, melynek segítségével egyedi fejléc szerkeszthető a weboldalaik logó sávja alá. Olvasson bele Ön is hírlevelünk tartalmába!

Egy ilyen egyedi, pillanatok alatt megszerkeszthető fejléc sok esetben praktikus és kellően figyelemfelkeltő megoldást nyújt. Például, ha valamiért egy rövid időre változik üzletének a nyitvatartása, vagy egy olyan akciót szervez a webáruházában, amire kiemelten szeretné felhívni látogatói figyelmét stb.

 

Egyedi fejléc létrehozása

Az egyedi fejléc kiemelten, a logó sáv alatt kap helyet a weboldalakon, vagyis megjelenik minden egyes menüpontban. Egyedi fejléc szerkesztéséhez az admin-fiókban válassza ki a Haladó / Fejléc és lábléc fület. A szerkesztő ablak alatt állítsa be az egyedi sáv megjelenési formáját, hogy az illeszkedjen a honlap stílusához és annak színeihez.

Az egyedi sáv hátérszíne lehet:

  • átlátszó (azonos a háttér színével),
  • azonos a tartalom színével,
  • azonos a menü színével,
  • azonos a kapcsolat doboz színével,
  • azonos a másodlagos vagy a harmadlagos színnel.

Szerkessze meg a sáv szövegét, végül mentse el a munkáját. Ügyeljen arra, hogy a mobilok kis kijelzője miatt nem szabad túl sok információt megjelenítenie itt, hogy ne vegyen el túl sok helyet a tartalomtól.

egyedi fejléc weboldalakon

Egyedi lábléc

Ugyanezen az oldalon weblapjának a láblécét is egyedileg szerkesztheti, ahogy arról írtunk már Önnek egy korábbi hírlevelünkben. A láblécek esetében nyugodtan alkalmazhat többhasábos reszponzív elrendezést, illetve illeszthet be akár képet, vagy Facebook dobozt is, hiszen itt kellő hely áll rendelkezésre. Érdemes az oldala láblécét is egyedibbé varázsolnia, ezzel plusz értéket nyújtania a látogatóinak.

Hogy mi mindenre használhatja fel a weboldala vagy webáruháza láblécét és hogyan készítse el jól? Erről egy korábbi cikkünkben is olvashat: Mit kezdjen a weboldala láblécével?