Regisztrációval történő vásárlás a Kreatív website webáruházaiban

Júliusi hírlevelünkben egy új lehetőséget mutattunk be partnereinknek, melynek segítségével a felhasználóik már regisztrációval is vásárolhatnak a webshopokban. Olvasson bele hírlevelünk tartalmába Ön is:

Regisztrációval történő vásárlás a Kreatív website webáruházaiban

Ha webáruházat üzemeltet, bizonyosan számíthat visszatérő vásárlókra. Számukra kényelmes, ha az újabb vásárlások során nem kell ismét megadniuk az adataikat, továbbá, ha áttekinthetik a korábbi rendeléseiket. Önnek pedig az, ha felhasználónként is látja, ki mit rendelt – a felhasználói regisztráció pedig egyfajta elköteleződést is jelenthet.

Új fejlesztésünk, a Felhasználók modul ezt a regisztrációs lehetőséget biztosítja. Fontos kiemelnünk, hogy a webáruház enélkül is teljesen működőképes, viszont hasznos opció lehet, ami több plusz lehetőséget biztosít. Ezek pedig az alábbiak:

  • A felhasználók regisztrálhatnak, megadva a nevüket, e-mail címüket és esetleg telefonszámukat.
  • Regisztráció után jelszóval tudnak bejelentkezni.
  • A bejelentkezett felhasználók számára a megrendelést véglegesítő űrlapok bizonyos mezői előre ki vannak töltve, pl. a nevüket és az e-mail címüket nem kell már újra beírniuk.
  • A rendelési űrlap elküldésekor a megadott számlázási és szállítási címet is megjegyzi a modul. Így újabb rendeléskor ezeknél a mezőknél automatikusan legördülő menü jelenik meg, ahonnan egyszerű kiválasztani újra ugyanazt a címet, ezzel felgyorsítva a megrendelés elküldését.
  • A felhasználók természetesen módosíthatják a tárolt adataikat: bejelentkezés után átírhatják az e-mail címüket, vagy törölhetik a nem használt címeket.
  • A regisztrált felhasználók jelszóemlékeztető e-mailt is tudnak kérni.

Felhasználók modul

 

Jogi feltételek

Ne feledje: a felhasználók személyes adatainak (nevének, e-mail címének stb.) tárolására külön törvények vonatkoznak. A felhasználói regisztrációt a GDPR előírásai szerint jeleznie kell az adatvédelmi tájékoztatóban és az ÁSZF-ben.

A GDPR szerint a felhasználó számára lehetőséget kell biztosítani arra, hogy a tárolt adatait kikérhesse, és hogy töröltethesse azokat. Ezek a funkciók a Kreatív website admin-fiókjaiban természetesen rendelkezésre állnak. Pár kattintással generálható és küldhető a felhasználónak olyan fájl, amely a személyes adatait és rendelési előzményeit tartalmazza, egyúttal törölhető is a vásárló, ezzel automatikusan kijelentkeztetve az oldalról.

 

Mikor érdemes használni ezt a modult?

Érdemes mérlegelni előbb, hogy valóban komfortos lehet-e ez a megoldás a vásárlói számára, hiszen minden webshop más és más. Van, ahol nem hangsúlyos az újra rendelések száma (mert nagyobb értékű termékeket forgalmaz). És van, ahol számottevő a visszatérő vásárló, mert olyan termékeket árul, amit gyakrabban vesznek a vevők. Például ilyen egy pizzéria, ahol online is lehet rendelni, vagy egy pelenkákat árusító webshop. Utóbbiaknál kényelmes egy felhasználói fiók, ahol a vevő látja az előző rendeléseit, el vannak mentve az adatai, ezáltal gyorsabban rendelhet újra.

A Kreatív website által kezelt mobilbarát webshopokban egyszerre lehet alkalmazni a regisztrációval történő és a regisztráció nélküli vásárlást is, ezzel a felhasználóra bízva azt, hogy számára melyik megoldás a kézenfekvőbb.