Különböző nyelvű oldalak párosítása

Októberi hírlevelünkben arról írtunk a partnereinknek, hogy miképp tudják a különböző nyelvű oldalaikat összepárosítani a Kreatív website rendszerének segítségével. Olvasson bele Ön is a hírlevelünkbe.

Egy többnyelvű weboldal különböző nyelvi változatainál nem csak a nyelveket, hanem az egyes tartalmi elemeket is érdemes összerendelni. Másképp fogalmazva, fontos megmutatni a rendszernek és természetesen a keresőknek is, hogy mely menüpontok, hírek stb. mely másik aloldalak fordításai. Például egy bemutatkozó oldal esetén:

  • Magyarul: „Rólunk” menüpont, https://pelda.hu/rolunk
  • Angolul: „About Us” menüpont, https://en.pelda.hu/about-us
  • Németül: „Über uns” menüpont, https://de.pelda.hu/uber-uns

Ha az egyes tartalmi elemek ilyen módon összerendelésre kerülnek, akkor nem utolsó sorban a nyelvi menü is automatikusan a megfelelő tartalmak között vált. De, ami ennél lényegesebb, a Kreatív website rendszere ezeket az összerendeléseket a keresőmotorok számára is automatikusan olvashatóvá teszi, vagyis ez keresőoptimalizálási szempontból is nagyon fontos.

Az összerendelhető elemek az alábbiak:

  • Menüpontok
  • Hírek
  • Termékek és kategóriák

A nyelvi összerendeléseket partnereink könnyen kivitelezhetik és karbantarthatják a weboldalaikhoz tartozó admin-fiókban. Táblázatos formában láthatók az adott weboldal összes tartalmi elemei, ahol a lenti képhez hasonlóan pipák mutatják, mely fordítások és hozzárendelések vannak készen:

Nyelvek összerendelése

A nyelvi párok megadásához egy legördülő menüből lehet kiválasztani az adott tartalom idegen nyelvű változatát.

Az összerendelést ráadásul elegendő az egyik weboldal esetében elvégezni ügyfeleinknek. Például, ha egy weblap magyar nyelvű változatánál megadják egy menüpont angol és német nyelvű párját, akkor a Kreatív website rendszere mindhárom menüpontot egy nyelvi csoportba fogja tenni. Vagyis ezzel a német és az angol változat is automatikusan összerendelésre kerül.

Partnereink a következő nyelvi modulokból választhatnak: angol, német, olasz, francia, szlovák, horvát, román, lengyel, orosz, spanyol és kínai.