Miért használunk manapság mobil eszközöket?

A tudomány és a technológia fejlődése arra ösztönzi, sőt, kényszeríti az embert, hogy alkalmazkodjon az újdonságokhoz. Néhány évtizede el sem tudtuk képzelni, hogy valaki a XXI. században „minikijelzőt” hord majd a zsebében, azt pedig végképp nem, hogy a kis kütyü érintésre fog reagálni.

Ami a legszebb az egészben, hogy ezek a „minikijelzők” manapság mindenki zsebében (ha nem a kezében) ott pihennek. De vajon a mobil eszközök miért tettek szert ekkora népszerűségre? Miért van az, hogy ma már nem csak a számítógépekre kell gondolnunk a honlapok megalkotásakor?

A mobil eszközökön másképp jelennek meg a tartalmak, mint a laptopok, számítógépek kijelzőjén, éppen ezért van szükség a reszponzív dizájnra. - www.kreativ-website.hu

1. A mobil eszközöket könnyű magunkkal vinni bárhova.

Vannak, akik legszívesebben mindenhova magukkal vinnék asztali számítógépüket. Hogy miért nem teszik? Mert kényelmetlen lenne. De szerencsére manapság ott vannak az okostelefonok és a tabletek.

2. A mobil eszközök támaszt jelentenek.

Amikor még nem léteztek okostelefonok, a számítógép előtt ülve sokkal jobban megszerveztünk mindent. Itt arra gondolunk, hogy nem indultunk el csak úgy a nagyvilágba. Manapság ezt könnyen megtehetjük, hiszen ott van az online térkép. „Nagyjából tudom, hova kell mennem…majd a buszon megnézem pontosan.”

3. A tableteket és okostelefonokat kényelmes használni.

A laptop, számítógép könnyen túlmelegedhet, a mobil eszközök azonban jobban bírják a strapát. Gond nélkül az ölébe teheti őket, hiszen ezzel nem akadályozza szellőzésüket.

4. A tabletek aksija bírja a bevetést.

Amikor otthon ülünk a gépünk előtt, bármikor tölthetjük a laptopot, ha azonban kilépünk otthonunkból, már más a helyzet. Persze léteznek külső akkumulátorok, mégsem a legkényelmesebb, ha még azt is magunkkal kell cipelnünk. A tabletek hatalmas előnye, hogy nagyobb kijelzőn élvezhetjük ugyanazt a tartalmat, mint amit az okostelefonokon, ugyanakkor közel kétszer annyi ideig használhatjuk őket, mint a telefonokat.

A mobil eszközökön másképp jelennek meg a tartalmak, mint a laptopok, számítógépek kijelzőjén, éppen ezért van szükség a reszponzív dizájnra (reszponzív vagy mobil weboldalra). Ez manapság kötelező.

A Kreatív website csapata Önnek is segíthet.

 

Figyelem! - Mobil weboldal, reszponzív weboldal Ha segítségre van szüksége, esetleg kérdése merül fel, forduljon hozzánk bizalommal.