Miért van szüksége Önnek is reszponzív weboldalra?

Manapság még elég könnyű olyan weblapokra bukkanni, melyek nem alkalmazkodnak a mobil eszközökhöz. Miért lehet ez? Például azért, mert az említett oldalak nagy részét akkor tervezték és hozták létre, amikor még nem léteztek reszponzív honlapok. Egy másik ok az lehet, hogy a tervező nem rendelkezett kellő ismeretekkel a reszponzív dizájnnal kapcsolatban, a harmadik pedig az, hogy a kliens kifejezetten kérte, hogy a weblap ne legyen reszponzív.

Miért van szüksége Önnek is reszponzív weboldalra? - Kreatív website

A harmadik indoknak nem sok értelmét látjuk, pedig gyakran halljuk. Miért kérné bárki is, hogy oldala ne alkalmazkodjon a mobil eszközökhöz, amikor a legtöbb felhasználó éppen okostelefonját és tabletjét használja a legtöbbet? Egyértelmű, hogy egy efféle döntéssel potenciális ügyfeleket veszít az adott vállalat.

2014-ben Spanyolországban például több mint 53 millió mobiltelefon volt használatban. Csupán két éves adatokról beszélünk, ez pedig azt jelenti, hogy ezen mobiltelefonok túlnyomó többsége okostelefon volt. Tekintve, hogy 2014-ben Spanyolország népessége 47,2 millió lakosra rúgott (azaz több az országban a mobiltelefon, mint a lakos), nem valami jó ötlet elhanyagolni a reszponzív dizájnt.

Szintén érdemes belegondolni, hogy vajon hányan lehetnek, akik napi szinten okostelefonjukat használva végeznek keresést az interneten. A metrón könyvek helyett telefonunkat bújjuk. Azon keresztül tartjuk a kapcsolatot barátainkkal, foglalunk szállást, utazást, de ma már online is elintézhetjük a nagybevásárlást. A neten kiválasztjuk, mire van szükségünk, bedobjuk a termékeket virtuális kosarunkba, majd nincs más dolgunk, mint hátradőlni és várni a futárt.

Gondolja, hogy a 25-30 éves felhasználó megvárja, míg számítógéphez jut, és csak ott pötyögi be a keresőbe, hogy például „bolt nyitva tartás Budapest”? Valószínűleg kihasználja az időt a közösségi közlekedési eszközökön és már út közben tudja, melyik boltba ugorjon be, mielőtt hazaér.

Ha a bolt weblapjának böngészése nehézkes, a türelmetlen felhasználó minden bizonnyal másikat keres. Olyat, amit könnyedén átlát a kisebb kijelzőn is, olyat, ami reszponzív.

 

Figyelem! - Mobil weboldal, reszponzív weboldal Forduljon hozzánk bizalommal!