Reszponzív weblap? Ezért ne fájjon a feje II.

Bízza oldalát szakemberekre!

Ha metróra ül és körbenéz, az emberek nagy része már nem könyveket lapoz, hanem okostelefonját bújja. De mit csinálnak 5 megálló alatt? Neteznek. Korábban csak asztali gépen volt lehetőségünk utánanézni egy-két információnak, ma azonban bárhol és bármikor megtudhatunk szinte bármit.

Reszponzív weblap? Ezért ne fájjon a feje II. - Kreatív website

Egy metrón utazó férfinak éppen eszébe jut, hogy szerelőre van szüksége, ugyanis előző nap elromlott a mosógépe. Valószínűleg előkapja telefonját és hasznosan tölti az időt: beír néhány kulcsszót a keresőbe és máris talál olyan szakembert, akihez problémájával fordulhat.

Ha az ember mobil eszközről keres, a keresőmotor automatikusan a mobil weblapokat vagy a reszponzív honlapokat sorolja előre.

Hogyan dolgoznak a szakemberek?

Követik a szabványokat és a bevált technikákat

A reszponzív weboldal elkészítése során rendkívül fontos, hogy figyelembe vegyük a szabványokat.  A szakemberek szintén tisztában vannak azzal, hogy melyek azok a web design tervezés során alkalmazott trükkök, melyek mindig beválnak.

Bízza a munkát profikra és forduljon hozzánk bizalommal!

Nem válnak a pixelek rabjaivá

Amikor a reszponzív weblapokat készítők terveznek, nem pixelekben gondolkodnak. Különféle eszközökön másképp jelenik meg az oldal. A lap felismeri, ha a kijelző kicsi, ha a felhasználónak nehezére esik elolvasni azt, amit lát. Eszerint alkalmazkodik az eszközhöz.

Ha ennek ellenére mégis rosszul tagolt a tartalom, a szakember könnyedén orvosolja a problémát.

Eredmény: a weblapot a keresőmotorok előrébb sorolják

A keresőmotorok figyelembe veszik azt is, hogy milyen eszközről böngész a felhasználó és ennek megfelelően mutatják a keresési eredményt. Az okostelefonokról történő keresések száma fokozatosan nő, éppen ezért az előresorolás érdekében kiemelkedően fontos, hogy oldalunk mobilbarát, esetleg reszponzív legyen.