Mikor válassza a reszponzív weboldalt?

Az előző bejegyzésben már volt szó a mobil- és a reszponzív weboldalakról. Honnan tudja, hogy az Ön számára melyik ideális? Hogyan döntsön, ha választás előtt áll? Ezt a blogot éppen azért hoztuk létre, hogy az efféle kérdéseket megválaszoljuk.

Mikor válasszon tehát reszponzív weboldalt?

Ha például még nincs weboldala, vagy az elavult, mindenképp azt javasoljuk, hogy a reszponzív weboldalt válassza. Ezek, ahogy korábban már kiderült, tökéletesen alkalmazkodnak az eszközhöz, melyről az oldalára látogattak.

Ennek következtében a böngészés kényelmesebb és egyszerűbb lesz. A látogató gyorsan szerzi meg mindazt az információt az Ön vállalkozásáról, amelyre szüksége van. Így kell gyarapítani az ügyfélkört. Ilyen módon a reszponzív weboldal nem csak az ügyfeleinek, de Önnek is segít.

Ha rendelkezik reszponzív weboldallal, mobil weboldalra már nincs szüksége, elég egyetlen URL cím, melyet bárki könnyedén böngészhet asztali gépén, tabletjén vagy okostelefonján. Ha információkat frissítene, elég azt egyetlen oldalon megtennie.

Reszponzív weboldal, mobilbarát honlap készítése: Kreatív website

Gondolkodott már azon, hogy a keresőben hogyan kerülhetne előrébb az Ön weblapja? És gondolt már arra, hogy sokkal jobb esélyei vannak egy reszponzív weblappal, egyetlen URL címmel? Ennek oka, hogy a számláló akkor is pörög, amikor a látogatók mobiltelefonról találtak rá az oldalra.

Vannak azonban olyan tényezők, melyeket figyelembe kell vennie a reszponzív weblap elkészítése előtt. Például azt, hogy a mobil eszközökön a Flash nem jelenik meg. Ugyanígy gondot jelenthet, ha túl sok információt közölne az egyes lapokon, hiszen így az olvasás a kisebb kijelzőkön nehézkes lehet.

A reszponzív oldal lényegre törő, könnyen olvasható és nem bonyolult. Nem szabad teletűzdelni a képernyőt bonyolult táblázatokkal, sem apró betűs részekkel.

A keresőkről már írtunk ebben a bejegyzésben. Vegye figyelembe, hogy azok, akik mobil eszközökről neteznek, más keresőszavakkal böngésznek, mint azok, akik a számítógépük előtt ülnek!

Nem marad más hátra, mint mérlegelni. Önnek reszponzív weboldalra van szüksége?