Mobilfüggők lennénk?

Átlagosan napi 221-szer nézünk rá a telefonunkra.

Vannak, akik el sem tudják képzelni az életüket mobiltelefonjuk nélkül. Ez azért érdekes, mert szüleink, nagyszüleink életében még egyáltalán nem is volt jelen. Az első hordozható telefonokkal csak hívni tudtunk, maximum SMS-t küldeni. Ma pedig hol tartunk? Fényképezünk, lépést számlálunk, útvonalat tervezünk, e-mailezünk, filmet nézünk, netezünk.

Az internet megkönnyíti a mindennapjainkat, és hatalmas népszerűsége miatt jelen írásunkban érdekes, a spanyol CNMC által közzétett tényeket ismertetünk.

Mobilfüggők lennénk? - Kreatív website

1. Egy nap kb. 221 alkalommal nézünk rá okostelefonunk kijelzőjére.

Csak megnézem, hogy a haver válaszolt-e, csak ellenőrzöm, jött-e új e-mailem, Facebook jelentésem… „Csak ezt csinálom, csak azt csinálom”, de végül gyakran azon kapjuk magunkat, hogy már hosszú percek óta görnyedünk a készülék fölött.

2. Egy hónap alatt kb. 150 fotót készítünk.

Ami azt jelenti, hogy egy nap 5 kép készül. Ezek a legtöbb esetben a világhálóra is felkerülnek, tehát az internet megint csak nagyon is jelen van hétköznapjainkban.

3. Évente 100 órát töltünk e-mailezéssel.

A szám talán meglepő, mégis igaz. Természetesen ez egy átlagot jelöl, hiszen vannak, akik munkahelyükön napi szinten több száz levelet olvasnak végig, de olyanok is, akik csak magáncélra használják e-mail fiókjukat.

4. Hány e-mailt nyitunk meg hordozható eszközökön?

Természetesen ez életkortól is függ, de általánosságban elmondhatjuk, hogy a 20-30 évesek üzeneteik 70%-át okostelefonjukon, tabletjükön olvassák el. Ezzel időt spórolnak, hiszen a buszra várva, a bolt kígyózó pénztárra váró sorában állva is megnyithatják e-mailjeiket.

Mivel a mai világban az internet és a mobil eszközök egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, alkalmazkodnunk kell a változásokhoz. Fel kell ismernünk, hogy mobil, esetleg reszponzív weblappal kell rendelkeznünk, ha sikeres üzletre vágyunk.

A Kreatív website csapata ebben segíthet Önnek is.

Figyelem! - Mobil weboldal, reszponzív weboldal Forduljon hozzánk bizalommal!