Napi 3 óra mobilbámulás

Egy tanulmányról.

Ön túlzásnak véli, ha azt mondjuk, egy nap három órán keresztül bámuljuk okostelefonunk vagy tabletünk kijelzőjét? Ha igen, akkor azt végképp, hogy a 25 évnél fiatalabbak esetében ez az intervallum 4 és fél órára nő.

Napi 3 óra mobilbámulás. Kreatív website

Az említett adatokat a TNS piackutató vállalat a Connected Life című tanulmányában gyűjti össze. A tanulmány 50 különböző ország 60500 alanyának a mobiltelefon használati szokásait vizsgálta 2015 májusa és augusztusa között.

Természetesen azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a számadatok átlagértéket jeleznek, azaz egyesek saját akaratukból, esetleg kötelességből akár napi 8 órát is eltöltenek a digitális kijelzőt bámulva, mások pedig teljesen minimálisra csökkentik az így eltöltött időt.

A 16- 24 évesek átlagosan 3 és fél órát mobiloznak és egy órát használják tabletüket.

Hogy a célcsoportot kicsit leszűkítsük, a spanyol fiatalságot vesszük alapul. A korosztályba tartozó spanyolok 93%-a rendelkezik okostelefonnal és 57%-a táblagéppel is. És akkor még nem is beszéltünk azokról, akik mindezek mellett még asztali géppel (63%), esetleg laptoppal (75%) is számolnak.

A közösségi hálózatok böngészésével a fiatalok átlagosan két órát töltenek. Ezen oldalak nem is jelentek meg olyan régen, azonban az újdonság varázsáról mégsem beszélhetünk esetükben. Népszerűségük fokozatosan nő, sőt, visszaszorítják az e-mailek forgalmát.

Természetesen az sem volt utolsó vizsgálati szempont, hogy az alanyok mikor használják leginkább hordozható készülékeiket. Az eredmények azt mutatják, hogy a legtöbben munka előtt és után böngésznek okostelefonról vagy tabletről, azonban az esti órákban még mindig a tévé viszi a prímet.

A legtöbben már a papír alapú újságokat is hanyagolják, ehelyett online olvassák el a megjelent cikkeket. Ez akár Önnek is kapóra jöhet. Van már mobil, esetleg reszponzív weblapja?

Ha nem, ezen mi hamar segíthetünk. Alkalmazkodjon a XXI. századhoz, melyben már nem az asztali gépek és a hagyományos oldalak, hanem a mobil eszközök és az azokra tervezett weblapok játsszák a főszerepet.