Továbbfejlesztettük a Termékek modulunkat

Idei első hírlevelünkben azon ügyfeleinknek kedveskedtünk, akik Termékek modult használnak az oldalaikon. Két újítással is frissítettük ezt a modulunkat: egy termékkereső lehetőséggel és egy új fájlkezelővel.

Olvasson bele Ön is januári hírlevelünkbe!

 

Termékkereső a weboldalon

Termékkereső használata weboldalakon. Kreatív website.

Egy új fejlesztésű funkciónknak köszönhetően, partnereink a feltöltött termékeiket tulajdonságokkal láthatják el, azaz csoportosíthatják őket. A csoportosítás pedig termékkereső használatára ad lehetőséget a weboldalakon.

Az alábbi linkre kattintva láthat példát a Termékkeresőre:

https://funnycar.hu/ (Asztali nézetben a jobb oldali hasábban, mobil nézetben a tartalom aljára gördülve keresse meg az Élményajándék-kereső dobozt.)

A tulajdonságok meghatározása

A tulajdonságokat és azok értékeit az adott termék lényege és rendeltetése alapján érdemes meghatározni. Egy termék több tulajdonsággal is rendelkezhet, és bizonyos tulajdonságok több termékre is igazak lehetnek. Ügyfelünk példája esetében:

Tulajdonság: Kinek? – Nő, Férfi, Gyerek, Család
Tulajdonság: Milyen alkalomra? – Születésnap, Névnap, Karácsony, stb.

A tulajdonságok és azok értékeinek a kezelése az admin-fiókban érhető el. A Kreatív website rendszere automatikusan az egyes termékek szerkesztő oldalain kilistázza az összes lehetséges értéket, és a jelölőnégyzetek bepipálásával adhatók hozzá az egyes termékekhez.

A tulajdonságok használata, vagyis a Termékkereső

Ha megtörtént a tulajdonságok hozzáadása, akkor a termékkereső eszköz használhatóvá válik a weboldalon. A bekapcsolásához a kiválasztott menüpontnál egyszerűen csak be kell jelölni ezt a lehetőséget.

Ennek hatására az adott aloldalnál egy űrlap jelenik meg az oldalsávban (ahogy a példa oldalon mutattuk), ahol megjelennek a tulajdonságok – lehetővé téve a látogató számára azt, hogy azok alapján válogasson a termékek között. Például ki tudja listázni csak az ágyneműtartós ágyakat, vagy csak a családnak szóló programokat.

Ha Ön is ilyen termékkeresőt alkalmaz a honlapján, akkor figyeljen oda arra, hogy ne túl sok tulajdonságot és értéket hozzon létre. Ellenkező esetben túlzottan elaprózza a termékeit és a végén egy tulajdonságra kattintva csupán egy termék jelenik meg a weboldalán. Inkább általánosságban gondolkodjon és tartsa szem előtt azt, hogy mindegyik értéknél több termék is megjelenjen a keresés során.

 

Fájl feltöltése termékenként

A Termékek modulhoz fejlesztett új fájlkezelőnk lehetőséget ad arra, hogy különféle letölthető tartalmakat biztosítsanak partnereink az ügyfeleik és látogatóik számára (pl. hosszabb termékleírások, használati útmutatók, katalógusok stb.).

Az egyes fájlokat a termékek szerkesztőfelületén lehet feltölteni és ugyanitt leírás is adható a dokumentumoknak. Az alkalmazott fájl automatikusan megjelenik a termék leírásában.

fájlok feltöltése

Ha Ön is használ letölthető anyagokat a weblapján (legyen szó reszponzív honlapról, vagy kiegészítő mobil oldalról), akkor a mobilbarát megjelenésre kellően ügyeljen. Mindenképpen próbálja ki a letöltést az oldalán, ugyanis az eltérő típusú mobil eszközök sokféleképp kezelik a fájlokat. Előfordulhat az is, hogy bizonyos típusú fájlokat egyáltalán nem tudnak kezelni. Ilyenkor válasszon inkább egy másik megjelenítési módot.