Több látogatót szeretne az oldalára? Blogoljon!

Van már működő weboldala, de úgy érzi kevesen találnak rá?

Mi az az eszköz, amivel nem csak növelni tudja látogatói számát, hanem elérheti, hogy akik megtalálták, rendszeresen vissza is térjenek az oldalára?

Azon túl, hogy az oldala mobilbarát weboldal? Mert ugye ennek fontosságát már említenünk sem kell.

 

Osszon meg a közönségének szánt érdekes és értékes tartalmakat – vezessen blogot.

Ha több látogatót szeretne az oldalára, akkor Blogoljon! Kreatív website

Ne vezesse félre ennek a tartalomtípusnak a megnevezése. Valóban, amikor az interneten megjelentek a rendszeres bejegyzések, akkor még ez egyfajta naplóírás volt, amit a szerzők online vezettek és hozzáférhetővé tettek vagy csak egy szűkebb körnek – ismerősök, barátok, család –, vagy akár a nagy nyilvánosságnak.

Nevét is innét kapta: Az eredeti „weblog” kifejezés a „web” és „log” (napló) szavak összetételéből keletkezett, ebből rövidült a mostanra bevetté vált blog alakká.

 

Mára háttérbe szorultak a magánblogok, viszont az üzleti blogok szerepe óriásira nőtt. Mi ennek az oka?

Azzal, hogy bármelyik pillanatban, bárhonnét, bármilyen eszközről kapcsolódni lehet az internethez, megváltoztak a tartalomfogyasztási szokások is. Használjuk kikapcsolódásra, munkára, információ gyűjtésre egyaránt. Feltéve, hogy az oldal amire rátaláltunk reszponzív weboldal, és könnyen olvasható ezeken az eszközökön is.

Ugye önnek is szinte az első, hogy előkapja a mobilját, vagy tabletjét, amikor például egy bankban várakozik. Gyakran ezekben az 5-10 perces „üresjáratokban” keresünk egy elvégzendő feladatunkhoz információt. Legyen az egy mester a felújításhoz, vagy egy szakmai információ a munkánkhoz.

Higgye el, a legtöbben így tesznek és épp emiatt nőtt meg igazán a szerepe annak, hogy ön vezet-e (szakmai) blogot:

  • Hisz a blogjával – megfelelő tartalom esetén –, növelheti oldala látogatottságát.
  • Használhatja kapcsolattartásra, amikor termékeiről, szolgáltatásairól ír háttér-információkat.
  • Bizalmat építhet, erősítheti szakmai ismertségét, de akár még egy új termék vagy szolgáltatás bevezetésének is kiváló felülete lehet.

A blogok tartalmával kapcsolatban korábban már írtunk egy gondolatébresztő cikket.

 

Mindezek mellett nem elhanyagolható az sem, hogy a – mobilbarát weboldalon publikált –, minőségi tartalmakat a Google a találati oldalon jobb rangsorolással jutalmazza.

Manapság pedig tényleg semmi akadálya nem lehet egy blog indításának. Dönthet úgy, hogy ingyenes blogoldalon hozza létre a sajátját, de ha azonnal az oldalára vezetné a keresőből a látogatókat, illessze be a cég honlapjába. Nálunk ez a Kw Magazin.

Amiatt sem kell aggódnia, hogy ez technikailag lenne túl nehéz feladat. Ha emailt tud írni, akkor a blogbejegyzés is minden gond nélkül menni fog. (Ha bennünket választ, a beépített hírek motorral ez valóban gyerekjáték lesz.)

Belevágna?

Tesztelje le szolgáltatásunkat. Elkészítjük meglévő weboldalának demó verzióját, amit 14 napig díjmentesen kipróbálhat, minden kötelezettség nélkül.