A cikkek kulcsszavainak helyes használata

A februári hírlevelünkben a kulcsszavak helyes használatáról, az ahhoz kapcsolódó új funkciókról, valamint egy adott kulcsszóhoz tartozó összes hír menüponthoz rendeléséről írtunk partnereinknek.

Olvasson bele Ön is tájékoztatónk kivonatába!

A cikkek kulcsszavainak helyes használata

A jól megválasztott kulcsszavak (címkék) témákat jelölnek meg, vagyis tartalomjegyzékként funkcionálnak. Segítségükkel az olvasó könnyebben eligazodik a különböző témakörökben található cikkek között, hiszen az összetartozó írások csokorba vannak szedve.

Az egyes kulcsszavak automatikusan kattintható hivatkozássá válnak az oldalakon, amelyek aktiválás hatására egy listát jelenítenek meg az ugyanazon kulcsszóval, címkével megjelölt hírekkel. Így a látogatók könnyen megtalálják az őket érdeklő további, kapcsolódó híreket.

A címkék  akkor vannak jól összeállítva, ha mindegyikhez sok hír tartozik. Akkor fogja segíteni az oldal látogatóit abban, hogy elmerüljenek a tartalomban, több hírt is elolvassanak és tovább maradjanak a weboldalon és a webáruházban. Pont ezért fontos, hogy előre jól átgondolt kulcsszavakat használjon és ne szinonimákat, mert azzal nem segíti az oldala keresőoptimalizálását és a látogatóit sem.

Ha példaként egy autókereskedés honlapját vesszük, akkor nem szabad a cikkeknél ilyen címkéket használni: személyautó, gépjármű, verda, járgány, kocsi, automobil stb. Elég csupán a személyautó, mint kulcsszó, a szinonimák pedig mehetnek a cikkek tartalmába.

A címkék használatáról további információkat ebben a cikkünkben is olvashat: Használ címkéket a blogbejegyzéseinek csoportosításához? Így csinálja!

 

A kulcsszavak kilistázása és kezelése a Kreatív website segítségével

A Kreatív website által kezelt reszponzív honlapok és mobilbarát webshopok admin fiókjában az egyes címkéket külön szövegmezőkben lehet egyesével megadni. A program a meglévő címkéket a mezők kitöltésekor automatikusan felajánlja, így kényelmesen, egy kattintással kiválasztható a már korábban is használt kulcsszó.

Kulcsszavak mező

A címkék összesítése a szerkesztőfelületen külön is megtalálható, így könnyen lehet átnevezni, csoportosítani vagy törölni azokat. Egyúttal látszódik az is, hogy a kulcsszavakhoz hány cikk tartozik, ami nagymértékben segíti a szerkesztést.

kulcsszavak kezelése

Ráadásul a címkékhez tartozó írások menüpontonként is felhasználhatók, amit akkor érdemes alkalmazni, ha egy aloldal tartalmához valóban szorosan kapcsolódó írások jelennek meg a kiválasztott kulcsszóhoz rendelve.