A Facebook posztokban a megosztott linkek esetében megszűnik a szerkesztési lehetőség

A Facebook megszünteti az előnézet tetszőleges szerkesztésének lehetőségét a megosztott linkek esetében.

Ez szörnyű hír, vagy nem kell tartania tőle? Hogyan segíthet a weboldala ezen? És egyáltalán miért van szükség erre a változtatásra a Facebook részéről? Jelen cikkünkben ennek jártunk röviden utána.

 

Mi is az előnézet a megosztott hivatkozásoknál?

Eddig, ha betett egy linket a posztjába (például ami a weboldalának egy aloldalára mutatott, vagy a blogjának egy cikkére), akkor a Facebook a weblapjáról vett át tartalmat és abból generált egy előnézeti képet. Valahogy így:

Facebook előnézet

Ha az előnézet nem volt megfelelő, akkor eddig változtatni tudott annak elemein. Cserélhette a megjelenő képet, megváltoztathatta a főcímet, vagy éppen átírhatta a leírást is. Ez változik meg a jövőben és nem tudja majd az előbb felsoroltakat szabadon szerkeszteni. Természetesen a poszt szövege egyedileg szerkeszthető marad a jövőben is.

Valljuk be, ez a módosítás nem biztos, hogy kedvező a bejegyzéseket kezelők számára. Főleg, ha máshonnan átvett tartalmat osztanak meg a saját Facebook oldalukon.

Ezt nyilván tudja a Facebook is. De akkor miért volt erre szükség? A válasz egyszerű: az elterjedő álhírek és a sok like-vadász spam miatt.

Vagyis innentől kezdve a Facebook az előnézethez szükséges adatokat kizárólag az Ön weboldaláról fogja behúzni és kötött lesz a megjelenése.

 

De akkor hogyan határozhatja meg, hogy mit húzzon be a weblapjáról a Facebook?

Használja megfelelően weboldalán a meta adatokat. Ilyenek a menüpontok leírásának megadása (description), beszélő címek alkalmazása (title), terméke képeinek a megfelelő használata és hogy azok url-jeihez hozzáférhessen a Facebook. Amennyiben az oldala meta adatait nem tudja szerkeszteni, akkor érdemes minél előbb felkeresnie az informatikusát!

Fontos, hogy a weboldala mindig megfelelőn karban legyen tartva, frissítve legyenek rajta az információk és legyen hozzá saját admin-fiókja. Ellenkező esetben nehéz dolga lesz a versenytársaival szemben és negatívan fogják érinteni az ilyen módosítások.

A Kreatív website ügyfeleinek könnyű dolga van, ugyanis mi előre gondoskodtunk róla, hogy az előbb felsoroltak partnereink rendelkezésére álljanak. De természetesen ügyfeleink sem mentesülnek az alól, hogy az oldalaikon megfelelően töltsék ki a szükséges adatokat a közösségi média és a keresőmotorok számára.

 

Ön is szeretné, ha egy profi csapat állna a háta mögött? Vegye fel velünk a kapcsolatot!