A jövő nálunk elkezdődött: HTTP/2 alapú szerverre váltottunk!

A Kreatív website reszponzív weboldal és mobil honlap készítő rendszere HTTP/2 alapú szerverre váltott át, amely kijelenthetjük, hogy a webes megjelenés jövője. Egészen röviden megfogalmazva, sokkal gyorsabb netezést kínál mindenki számára.

Jelen cikkünkben ennek a részleteit ismertetjük:

 

Miről is van szó?

A HTTP (angol teljes nevén Hypertext Transfer Protocol) a szerverek és a böngészőprogramok közötti kommunikációt biztosítja. 1990-ben hozták létre HTTP/1.1 néven.

Az elmúlt években, főleg az okostelefonok térnyerésével, egyre fontosabbá vált a weboldalak betöltési sebessége. Olyannyira, hogy a keresőoptimalizálásban is egyre sarkalatosabb tényezővé válik.

A Kreatív website reszponzív weboldal és mobil honlap készítő rendszere HTTP/2 alapú szerverre váltott át.

A HTTP/2 a szerver és a böngészőprogram közötti kommunikáció új változata.

Bár 2015 óta létezik, idén májusban a weboldalak még csak 14%-ánál használták. Vagyis az új szerverre való átállás versenyelőnyt jelent partnereink és a honlapjaikat böngésző felhasználók számára!

A HTTP/2 alkalmazásának egyik feltétele a HTTPS tanúsítvány, más néven az SSL tanúsítvány megléte. Ezen tanúsítványok digitális aláírást tartalmaznak, amely lehetővé teszi, hogy egy weboldal igazolja „személyazonosságát” a látogatója felé, és titkosított kapcsolaton keresztül kommunikáljanak. Erről bővebben a Tudja mi az a HTTPS tanúsítvány és mire jó? című cikkünkben olvashat.

 

Miért jobb a HTTP/2 alapú szerver, mint a HTTP?

  • Mert gyorsabb és jobban tömöríti az adatot, vagyis kevésbé terheli az internetkapcsolatot.
  • Képes egyszerre több fájlt küldeni a felhasználó böngészőprogramjába (pl. egy galéria bélyegképei nem egyesével töltődnek le).
  • Képes a weblap megjelenítéséhez szükséges adatokat (pl. a stíluslapokat) együtt küldeni a szöveggel, nem várja meg, amíg azt a böngészőprogram kéri.
  • Hozzájárul a sikeresebb keresőoptimalizáláshoz.
  • Természetesen a böngészőprogramok és a telefonok operációs rendszerei is támogatják a HTTP/2 alapú szervert.
  • És ez a webes megjelenés jövője.

Büszkék vagyunk rá, hogy a hazai online piacon elsők között vált át cégünk és velünk együtt partnereink weboldalai a HTTP/2 alapú szerverre.

 

Turbózza fel Ön is vállalkozása weblapját! A Kreatív website csapata segít ebben Önnek! Vegye fel velünk a kapcsolatot.

 

Tetszett a cikkünk? Kérjük, ossza meg másokkal is!