Április 2-án megszűnnek a Google+ oldalak

A Google múltheti bejelentése szerint kevesebb mint két hónap múlva, egész pontosan április 2-án megszünteti a Google+ nevű, ingyenesen használható szolgáltatását.

A Google+ eredetileg a keresőóriás által fejlesztett közösségi oldalként indult, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a Facebook versenytársa legyen. Sokan úgy gondolták, hogy a Google+ oldal megléte hozzájárul a keresőoptimalizáláshoz is, ezért rengeteg cég hozott létre ilyen profilt.

Április 2-án megszűnnek a Google+ oldalak. Kreatív website

Azonban a Google+ nem érte el a várt sikereket, a kihasználtsága pedig nagyon alacsonynak bizonyult. Ezért is döntött a szolgáltatás leállítása mellett a Google. Tájékoztatójukat itt olvashatja el angol nyelven.

A korábban létrehozott Google+ fiókokat április 2-án szüntetik meg, egyúttal megkezdik a tartalmak törlését is (bejegyzések, képek, videók). A törlés folyamata néhány hónapig is eltarthat, mely időszak alatt bizonyos tartalmak elérhetők lehetnek még.

Ha Önnek van Google+ oldala, akkor annak tartalmait április előtt még bármikor letöltheti és elmentheti ide kattintva:

https://support.google.com/plus/answer/1045788

A leállítást megelőzően érdemes a Google+ oldalán egy bejegyzést közzé tennie a követői számára, hogy mely felületeken érhetik el Önt (pl. weboldal, blog, Facebook oldal stb.). Valamint, ha a weboldala kapcsolati adatainál is feltüntette korábban a Google+ oldalát, akkor törölje onnan is, nehogy hibás link keletkezzen honlapján.