Így érjen el jobb helyezéseket a keresőkben

A SEO (Search Engine Optimization), azaz a keresőoptimalizálás a weblapok egyik legnagyobb forgalomnövelője. Mit kell tenni ahhoz, hogy a keresőmotorok minél előrébb sorolják honlapját vagy blogját?

A továbbiakban olyan stratégiákat ismertetünk, melyek figyelembevételével és alkalmazásával igencsak előkelő helyekre küzdheti fel magát a Google találati listáján.

 

Kreatív website: Így érjen el jó helyezéseket a keresőkben

1. Minőségi tartalom megosztása.

A vállalkozások célja kielégíteni az ügyfelek szükségleteit. A tartalom az internet királya.
(A tartalommarketing nem a jövő. Ez a jelen! című cikkünkben is írtunk már erről.)

Olyan bejegyzéseket kell tehát létrehozni, melyek felkelthetik az olvasó figyelmét és arra ösztönzik, hogy a következő hetit is elolvassa majd, sőt... várja, megossza ismerőseivel.

Ebből leszűrhetett még egy fontos szempontot: mégpedig azt, hogy időről időre frissítse az oldal vagy blog tartalmát.

A tartalom a látogatóknak készül, ezt mindig tartsa szem előtt!

 

2. Tagolás és címsorozás

Átláthatóság: ez itt a kulcsszó. Az interneten böngészők türelmetlenek, elvárják, hogy minden infó csak úgy áradjon feléjük, miközben ők különösebb erőfeszítéseket nem tesznek.

Weblapja és blogja legyen jól tagolt és ügyeljen a megfelelő címsorozásra is! Ez nem csak ügyfelei, de a keresőmotorok számára is fontos szempont.

 

3. A belső linkek ereje

A Google számára ez nagyon fontos, a weblapok előre- vagy hátrasorolásában 40%-ban számít a belső linkek elhelyezése, hiszen minél több van ilyen linkből, annál nagyobb az esélye, hogy rátalálnak oldalára.

Sokszor halljuk a „szörfözik az interneten” kifejezést. Ez arra utal, hogy egyik oldalról a másik weblapra kerülünk a linkek segítségével.

 

4. Menüpontok description adatai

Gyakran hajlamosak vagyunk egy-egy részlet felett elsiklani. Mindig helyesen adja meg az egyes menüpontok description adatait! A description-t, vagyis a leírást a keresőmotorok szokták megjeleníteni a találati listákban. Legyen egyértelmű, mi micsoda és melyik menüpontja miről szól.

 

5. Mobilbarát oldal

Manapság nem csupán a hatalmas asztali gépeket, laptopokat használhatjuk internetezésre. Szinte mindenkinek ott lapul a zsebében egy okostelefon, esetleg a táskájában egy tablet.

Fontos, hogy a weblap alkalmazkodjon az eszközhöz, hiszen ha alkalmazkodik, több látogatóra számíthatunk és így az oldal helyezése jelentősen javul a találati listákban.

Hogyan válik mobilbaráttá az oldalunk? Készíthetünk egy új reszponzív weboldalt, vagy párosíthatunk a meglévő oldalhoz egy kiegészítő mobil honlapot.

 

Figyelem! A Kreatív website ebben nyújt segítséget Önnek! Forduljon hozzánk bizalommal!