Webergonómia, avagy az első a felhasználói böngészés hatékonysága

A weboldal létrehozása az egyik leghatékonyabb marketing eszköz a kezünkben. Ha rendszeresen frissítjük az információt és oldalunk naprakész, még több ügyfélre tehetünk szert. A weblap így a leghatékonyabb értékesítési eszközünkké válik.

Napról napra egyre több elhanyagolt honlapba botlunk, hiszen a felgyorsult életritmusban nem jut időnk még az internettel is foglalkozni. Nagy hiba! A továbbiakban felsorolunk néhány tipikus hibát, melyet a weboldal készítésekor követünk el.

 

Webergonómia, avagy az első a felhasználói böngészés hatékonysága: www.kreativ-website.hu

1. Nem kerülnek telepítésre a különböző statisztikai elemzést lehetővé tevő eszközök.

Itt például a Google Analytics-re vagy a Webmaster Tools-ra kell gondolnunk.

Tiszta sor, hogy a szerver segítségével megtudhatunk néhány adatot honlapunkkal kapcsolatban, például hogy hány látogató érkezik az oldalunkra és mely menüpont a legnépszerűbb, de ahhoz, hogy a weblapunk valóban hatékony marketing eszköz legyen, még több adatra van szükségünk. Hogy miért? Mert az oldalunkra látogatók viselkedése segít akkor, amikor döntéshelyzetbe kerülünk.

Ezen kiegészítők telepítése mindössze 10 percet vesz igénybe, utána pedig nincs más dolgunk, mint élvezni azok megannyi előnyét.

 

2.  A weboldal nem reszponzív és nem mobilbarát.

A korábbi bejegyzéseinkben már volt arról szó, hogy manapság nagyon sokan nem is számítógépről vagy laptopról keresnek fel weblapokat, hanem egyre népszerűbbek a tabletek és az okostelefonok. Ha a honlap nem reszponzív, használata ezeken a mobil eszközökön kényelmetlen lesz. Ha okostelefonunkat használjuk böngészésre és nem reszponzív oldallal találkozunk, a legtöbbször inkább felkeresünk egy másik oldalt, amelynek használata a mobil eszközről sokkal egyszerűbb.

Vegye figyelembe, hogy amennyiben weboldala nem reszponzív, vagy nem rendelkezik mobil weboldallal, elveszítheti potenciális ügyfeleinek jelentős részét!

 

3. Nincs tömörítési munka.

Ugye, Ön is találkozott már olyan weboldallal, melynek betöltésére hosszú perceket kellett várni? Ha az oldalon megjelenő tartalmakat, így például a képeket nem tömörítik, akkor bizony sok időt vesz igénybe, hogy minden megjelenjen. Ez a mobilokon még inkább hátrányt jelent. Ráadásul a Google is figyelembe veszi az oldalak betöltési sebességét a weblapok besorolásánál.

Tartsa szem előtt azt is, hogy az oldalát böngészők türelmetlenek: azonnal szeretnék megtudni, amire kíváncsiak. A honlap lassúsága az egyik leggyakoribb oka az oldalról való visszafordulásnak.

Mit tehet ez ellen? Például a Photoshop segítségével tömörítheti úgy képeit, hogy azok nem veszítenek minőségükből.

De a Kreatív website rendszerét használva nincs szüksége arra, hogy a képei méretét egyesével állítgassa az optimális betöltési sebesség elérése érdekében, mivel a rendszer ezt automatikusan elvégzi Ön helyett. Erről bővebben ide kattintva olvashat.