Ez a XXI. század, ideje felébredni!

Milyen hasznom származhat a reszponzív weblapból?

A reszponzív weblapok világát éljük, amelyben különösen fontos, hogy oldalunk könnyedén olvasható legyen bárki számára. Itt elsősorban nem a betűméretre célzunk (hiszen a 60 éves bácsi nehezebben olvassa el a szokatlan betűtípussal írt szöveget, mint a 16 éves kamasz), hanem arra, hogy a felhasználók különféle eszközökről böngésznek a neten.

Mégis, miféle haszna származhat abból, ha reszponzív weblapot készíttet? A továbbiakban négy előnyt sorolunk fel.

 

Milyen hasznom származhat a reszponzív weblapból?  Kreatív website

1. Könnyebb használhatóságot biztosít a felhasználók számára.

Ha valamit meg szeretne tudni, már nem az enciklopédiák tartalomjegyzékét kezdi el böngészni. Ma már mindenki a „jó öreg” Google-hoz fordul. A modern kor embere türelmetlen és mindent azonnal meg akar tudni. Hozzászoktunk, hogy nem kell várnunk addig, amíg beérünk a könyvtárba: egyszerűen csak előkapjuk az okostelefont, a tabletet és már meg is van az infó.

A különféle eszközök eltérő képernyőmérettel, felbontással számolnak. A reszponzív weboldalak célja, hogy eljusson az információ ahhoz aki tabletet használ, és ahhoz is, aki okostelefont.

 

2. Egyszerű karbantartás, gazdaságosság.

Ha a reszponzív weblapot választja, egyetlen sablonra van szüksége. Alkalmazkodik az eszközökhöz, ráadásul elegendő egy oldal tartalmát frissítenie.

 

3. Az oldal gyorsan betölt mobil eszközökön (is).

Természetesen számos tényezőtől függ, hogy egyes oldalak milyen gyorsan töltődnek be, így például attól, hogy milyen méretű képek jelennek meg a weblapon vagy, hogy videókkal terhelték-e az oldalt. (A képek méretének optimalizálásáról ebben a cikkünkben is írtunk.)

Mivel a reszponzív weboldalak alkalmazkodnak az eszközhöz, a mobil készülékeken jelentősen leegyszerűsödik minden, de természetesen anélkül, hogy információveszteség merülne fel.

 

4. Erősíti a SEO-t.

Ennek nagyon egyszerű oka van: a Google előnyben részesíti a mobilbarát oldalakat. Ezáltal több látogatóra számíthatunk és így az oldal helyezése jelentősen javul a találati listákban. (Ebben a cikkünkben 5 tippet talál, hogy jobb helyezést érjen el a keresőkben.)