Fontos változás 2018 júliusától a Google-ben

Amikor keresőoptimalizálásról beszélünk, akkor rendszerint azt szeretnénk, hogy a weboldalunk megfeleljen a Google elvárásainak és a találati listákban minél előkelőbb helyezést érjünk el. Nem véletlen, hiszen a keresőóriás a legnépszerűbb a világon. A hazai internetezők 98%-a is a Google keresőt használja internetezéskor.

Éppen ezért szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy 2018 júliusától két nagyon fontos változást vezet be a Google:

 

Fontos változás 2018 júliusától a Google-ben. Kreatív website

1. Az oldal sebessége

A Google a rangsornál figyelembe fogja venni a weboldalak betöltési sebességét, vagyis a pagespeed eredményt. Ez eddig is fontos szempont volt a SEO-ban, de most még inkább előtérbe kerül az okostelefonok térnyerése miatt. A következőkre figyeljen, hogy a honlapja gyorsan töltődjön be:

A mai fényképezőgépek sok megapixeles képeket készítenek, amelyek túl nagyok az asztali PC-k monitorain, főleg a mobil eszközökön való megjelenítéshez. Az ilyen képfájlok több megabájtosak is lehetnek, ezért letöltésük több másodpercbe is telhet, ami egy reszponzív-, vagy mobil weboldal használatát nagyon kényelmetlenné teszi. Optimalizálja a weboldalán felhasznált képeket, hogy azok ne legyenek túl nagyok.

Ne alkalmazzon Flash megoldásokat a weboldalán, ugyanis ezek lassítják a felhasználók számítógépeit. Ezek korábban ugyan divatosak voltak, de mára a böngészőprogramok és az okostelefonok operációs rendszerei sem támogatják.

Honlapja olyan szerveren fusson, ami megbízható és villámgyors. A Kreatív website rendszere már HTTP/2 alapú szerverre váltott, ami gyorsabb netezést kínál mindenki számára és egyúttal a webes megjelenés jövője. Hogy mi is az a HTTP/2 alap szerver, arról ebben az írásunkban olvashat.

 

2. Az SSL tanúsítvány

2018 júliusától minden olyan weboldal meg lesz jelölve nem biztonságosként a böngésző címsorában, ami nem rendelkezik https tanúsítvánnyal.

A HTTPS tanúsítványok (más néven SSL tanúsítványok) digitális aláírást tartalmaznak, amely lehetővé teszi, hogy egy weboldal igazolja „személyazonosságát” a látogatója felé, és titkosított kapcsolaton keresztül kommunikáljanak. Ez azt is jelenti, hogy az oldala látogatói által kitöltött űrlapok adatait más nem hallgathatja le.

Ez olyan fontos információ, hogy ezt a böngészők a címsor mellett mutatják is, általában egy zöld lakat ikonnal.

Ez nem csak egy internetes banki felületen, fizetéskor vagy levelezőrendszerben fontos – manapság véleményünk szerint alapvető elvárás, hogy minden weboldal rendelkezzen ilyen tanúsítvánnyal.

 

Készüljön fel Ön is, hogy ezek a változások ne legyenek negatív hatással a weboldalára!