Hírek 3/14

Így használja a linkeket a weboldalán

Egy weboldalon többféle linket, más néven hivatkozást különböztetünk meg. Lehetnek a honlap egy másik részére mutató belső linkek, másik webhelyre mutató külső hivatkozások, a weblapról letölthető dokumentumok.

Melyik mire való, mikor érdemes új ablakban megnyitni és milyen hibát ne kövessen el? Erről írtunk Önnek ebben a cikkünkben.


Google térképes megjelenés: Kreatív website

Munkánk során rengetegszer tapasztaljuk, hogy a legtöbb cég nem használja hatékonyan a Google Cégem (Google My Business) által kínált lehetőséget. Pedig kellő odafigyeléssel plusz bevételt eredményező szolgáltatást jelent.

Ne hanyagolja el ezt a megjelenési formát. Olvassa el cikkünket!


Hogyan készítsen hatékony űrlapot a weboldalán? Kreatív website

Előző cikkünkben bemutattuk Önnek a honlapján használt űrlapok működését és célját, illetve néhány gondolatban nekiláttunk leírni, hogy miket tartson szem előtt, ha jól konvertáló online űrlapot szeretne készíteni.

Most pedig folytatjuk a sort. Az űrlapok helyes tagolásáról, a plusz üzenetküldési lehetőségről, a felhasználók adatainak biztonságáról, valamint az űrlap kitöltését követő visszajelzésekről olvashat...


Hogyan készítsen hatékony űrlapot? Kreatív website

Egy honlapra szánt online űrlap nagyon jó eszköz ajánlatkéréshez, vagy kapcsolatfelvételhez. Egy rosszul megszerkesztett űrlap azonban inkább eltéríti a leendő érdeklődőjét annak kitöltésétől.

Mitől fog jobban működni egy űrlap? Hogy készítse el, hogy azt többen töltsék ki? Összeszedtünk Önnek, hogy mi milyen űrlapokat készítünk ügyfeleinknek.


Mit kezdjen a weboldala láblécével? - Kreatív website magazin

Sokan gondolják azt, hogy a honlap legalsó részének nincs igazán jelentősége, hiszen ott már véget ér a tartalmi rész, ezért úgysem olvassák el a látogatók. Pedig a weboldal lábléce nagyon hasznos is lehet, ha navigációt, egyéb fontos információkat, vagy praktikus funkciót jelenít meg benne.

Mutatjuk, hogy mi mindenre használhatja fel a webhelye láblécét és hogyan készítse el...


Az Ön weboldalának van impresszuma? Kreatív website

Legtöbbször a cégek csupán e-mail címet és telefonszámot tüntetnek fel az általuk üzemeltetett weblapon. Azonban ez nem elég. Ugyanis az elektronikus kereskedelmi törvény előírja, hogy Ön, mint online szolgáltató milyen adatokat köteles közölni.

Cikkünkben összegezzük Önnek, hogy milyen adatokat kell szerepeltetnie a honlapján! Olvasson tovább.


Fontos változás a Chrome böngészőben. Kreatív website magazin

A Chrome a világ egyik legelterjedtebb böngészője, melyet eredetileg a Google fejlesztett. Az internethasználat biztonsága a kezdetektől fogva fontos a fejlesztőik számára, és közel két éve vezették be, hogy azon weboldalakat, melyek nem rendelkeznek SSL tanúsítvánnyal „nem biztonságos” jelöléssel látják el.

Ezt 2018. július 24-től kezdődően minden felhasználójukra kiterjesztették, ami véleményünk szerint az interneten böngészők számára rendkívül hasznos...


Hogyan használja jól a képeket a weboldalán? 2. rész - Kreatív website

A vizuális tartalom hat az érzelmekre. A kellő hatás elérése érdekében használjon képeket a honlapján. Ha a szövegen nem is, a fotókon és az illusztrációkon garantáltan megakad a böngésző szeme.

Előző cikkünkben a weboldalon felhasznált képek céljával és mondanivalójával, a méretével és stílusával, valamint a használatuk mértékletességével foglalkoztunk. Most pedig folytatjuk a sort, hogy Ön is jól bánjon az oldalán a képi elemekkel...


Hogyan használja jól a képeket a weboldalán? Kreatív website

Egy-egy jól megválasztott képpel néha többet közölhet cégéről vagy tevékenységéről, mint egy hosszabb szövegrésszel. Egy kép ugyanis több szimpla helykitöltésnél, és használatával remekül tudja befolyásolni a felhasználói élményt. Ha kételkedik ennek a valóságalapjában, akkor csak nézze meg a közösségi oldalakat! Mindig a képek kapják a legtöbb kommentet és lájkot.

Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy...


Hogyan tartsa az érdeklődőket a weboldalán

Sokat tehet Ön is azért, hogy a honlapját böngészők tovább maradjanak a weboldalán. Ehhez megfelelő felhasználói élményt kell nyújtania, illetve figyelnie arra, hogy a látogatói könnyen megtalálják, amit keresnek.

Cikkünkben mutatunk 7 tippet, hogy növelni tudja a honlapján töltött időt, és ezáltal előrébb kerüljön a találati listákban is...